Упис

Упис на Основне академске студије школске 2019/2020. године

Зашто уписати Електронски факултет у Нишу?

Наш факултет представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија.

Ове године уписујемо чак 540 студената, од тога 480 оних чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и 60 самофинансирајућих студената. Једини услов да нам се придружите јесте добро одрађен пријемни испит из математике и, наравно, довољан број бодова из школе у укупном збиру.

Када студент упише наш факултет, на студијском програму Електротехника и рачунарство, применом високо постављених стандарда квалитета наставе образоваће се за професију инжењера електротехнике и рачунарства, у складу са потребама привреде, економије и друштва у целини. По завршетку студија добија звање дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства.

Важно је истаћи да су инжењери електротехнике и рачунарства веома тражени на тржишту рада, те није редак случај да наши студенти и пре дипломирања започну своју професионалну каријеру. Многе компаније имају стално отворене конкурсе за инжењере електротехнике и рачунарства, а добри студенти добијају препоруке професора за рад у фирмама и компанијама са којима факултет има дугу и успешну сарадњу. Све већи број компанија нашим студентима нуди стипендије и плаћене стручне праксе. Најбољи међу студентима имају и ту могућност да наставе своје усавршавање и да се баве научним радом на нашем факултету.

Важно је напоменути да је Електронски факултет водећи у реализацији пројеката Европске уније у оквиру студентске мобилности. Значајан број наших студената један семестар или целу школску годину проводи на неком од престижних европских универзитета, што за њих представља непроцењиво међународно искуство. Ту су и студентске стручне екскурзије, посете сајмовима технике у земљи и иностранству, посете привредним субјектима, другим факултетима и институтима.

Као што се из свега наведеног може видети, студирање на Електронском факултету отвара заиста низ нових могућности, јер се добрим радом рађају нове идеје, успех зависи само и искључиво од труда и залагања, а они који сањају велике ствари засигурно могу остварити највише циљеве и обезбедити себи светлу будућност.

Informator Elfak
0
уписаних студената
0
магистрирало
0
дипломирало
0
докторирало

Све што треба да знате о упису на једном месту

Све информације о условима уписа, припремној настави, регистрацији на сајт, полагању пријемног можете наћи овде. Кликните на наслов испод за комплетни приказ.
Опште информације о упису на Основне академске студије
ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ одухватају студијски програм ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И РАЧУНАРСТВО са модулима:
Прва година ОАС на Електронском факултету у Нишу је заједничка за све модуле. Листу свих предмета из прве године по семестрима (први и други семестар) имате на страни о Основним академским студијама.
Настава по модулима почиње од друге године студија, тј. од трећег семестра. Листу предмета по модулима можете наћи на странама са детаљнијим описом модула (линкови горе у листи).
За упис у I годину основних академских могу се пријавити лица која имају средње образовање у четворогодишњем трајању.
Сви кандидати који конкуришу за упис у I годину основних академских студија полажу пријемни испит из Математике.

Додатне информације

Уколико имате додатна питања, можете нам се обратити путем телефона или и-мејла:

тел: +381 (18) 529-623, +381 (18) 529-615, +381 (18) 588-414

и-мејл: upis@elfak.ni.ac.rs

Takoђе, пратите нас и на друштвеним мрежама:

Ранг листе за други уписни рок за школску 2019/20. годину

Други уписни рок - септембар 2019.

Полагање пријемног испита из Математике одржаће се у петак 6. септембра са почетком у 11 ч у амфитеатру А3.

Важни датуми и сатнице дешавања у другом уписном року за школску 2019/20 годину

02. до 04. септембар

Пријава на конкурс се обавља од 10,00 до 14,00 сати на шалтеру Студентске службе Електронског факултета.

05. септембар

Списак пријављених кандидата са бројем поена на основу успеха из средње школе биће објављен до 12,00 сати. Примедбе на број бодова из средње школе се достављају у писаној форми Студентској служби истог дана до 13,00 сати. Примедбе ће се разматрати у присуству кандидата од 13,00 до 14,00 сати у сали 1.

06. септембар

Полагање пријемног испита из Математике почиње у 11,00 сати.

09. септембар

Резултати пријемног испита из Математике биће објављени до 12,00 сати.

10. септембар

Примедбе на број бодова се достављају у писаној форми Студентској служби до 12,00 сати. Примедбе ће се разматрати у присуству кандидата од 12,00 сати у сали 1.

11. септембар

Јединствена ранг листа кандидата са укупним бројем бодова биће објављена до 10,00 сати. Примедбе на ранг листу кандидата насловљене декану Факултета, достављају се у писаној форми на шалтеру Службе за студентска питања истог дана до 14,00 сати.

12. септембар

Коначна ранг листа кандидата који су примљени биће истакнута у 15,00 сати.

13. септембар

Упис у прву годину основних академских студија за школску 2019/2020. годину обављаће се у времену од 10,00 до 14,00 сати на шалтеру Студентске службе.

Ранг листе за први уписни рок за школску 2019/20 годину

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18115 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама