Упис

Упис на Основне академске студије школске 2021/2022. године

Електронска пријава кандидата за упис

Сви кандидати за упис на Основне академске студије морају пре предаје докумената на Конкурс за упис да креирају налог на сајту факутета и унесу своје основне податке. Да бисте попунили електронску пријаву, потребно је да направите налог користећи адресу своје е-поште.

Oва процедура је обавезна, олакшава процес пријаве кандидата и смањује шансу да дође до грешке приликом уписа. За све кандидате за упис који не унесу своје податке биће обезбеђено пријавно место са рачунаром, где ће непосредно пре пријаве за упис моћи да обаве регистрацију и попуне своје податке

Важно: Кандидати који су се пријављивали у првом или другом уписном року школске 2021/22. године морају да прођу кроз све кораке електронске пријаве од почетка (регистрација, активација, попуњавање пријаве и подношење документације електронским путем).

Направи налог

Конкурс за упис студената у прву годину основних академских студија у трећем уписном року

Конкурс за упис студената у прву годину основних академских студија за школску 2021/2022. годину у трећем уписном року:

Конкурс

Зашто уписати Електронски факултет у Нишу?

Наш факултет представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија.

Ове године уписујемо чак 540 студената, од тога 480 оних чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и 60 самофинансирајућих студената. Једини услов да нам се придружите јесте добро одрађен пријемни испит из математике и, наравно, довољан број бодова из школе у укупном збиру.

Када студент упише наш факултет, на студијском програму Електротехника и рачунарство, применом високо постављених стандарда квалитета наставе образоваће се за професију инжењера електротехнике и рачунарства, у складу са потребама привреде, економије и друштва у целини. По завршетку студија добија звање дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства.

Важно је истаћи да су инжењери електротехнике и рачунарства веома тражени на тржишту рада, те није редак случај да наши студенти и пре дипломирања започну своју професионалну каријеру. Многе компаније имају стално отворене конкурсе за инжењере електротехнике и рачунарства, а добри студенти добијају препоруке професора за рад у фирмама и компанијама са којима факултет има дугу и успешну сарадњу. Све већи број компанија нашим студентима нуди стипендије и плаћене стручне праксе. Најбољи међу студентима имају и ту могућност да наставе своје усавршавање и да се баве научним радом на нашем факултету.

Важно је напоменути да је Електронски факултет водећи у реализацији пројеката Европске уније у оквиру студентске мобилности. Значајан број наших студената један семестар или целу школску годину проводи на неком од престижних европских универзитета, што за њих представља непроцењиво међународно искуство. Ту су и студентске стручне екскурзије, посете сајмовима технике у земљи и иностранству, посете привредним субјектима, другим факултетима и институтима.

Као што се из свега наведеног може видети, студирање на Електронском факултету отвара заиста низ нових могућности, јер се добрим радом рађају нове идеје, успех зависи само и искључиво од труда и залагања, а они који сањају велике ствари засигурно могу остварити највише циљеве и обезбедити себи светлу будућност.

Informator Elfak
0
уписаних студената
0
магистрирало
0
дипломирало
0
докторирало

Све што треба да знате о упису на једном месту

Све информације о условима уписа, припремној настави, регистрацији на сајт, полагању пријемног испита у другом уписном року, можете наћи овде. Кликните на наслов испод за комплетни приказ.
Опште информације о упису на Основне академске студије
ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обухватају студијски програм ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И РАЧУНАРСТВО са модулима:
  • Електроенергетика (ЕЕН);
  • Електронске компоненте и микросистеми (ЕКМ);
  • Електроника (ЕЛК) са подмодулима (од четвртог семестра): Електронска кола и ембедед системи (ЕКЕС) и Мултимедијалне технологије (EМТ);
  • Рачунарство и информатика (РИИ);
  • Комуникације и информационе технологије (КИТ) са подмодулима (од петог семестра): Комуникације и обрада информација (КИК) и Системско инжењерство и радио-комуникације (КСИ) и
  • Управљање системима (УПС).
Прва година ОАС на Електронском факултету у Нишу је заједничка за све модуле. Листу свих предмета из прве године по семестрима (први и други семестар) имате на страни о Основним академским студијама.
Настава по модулима почиње од друге године студија, тј. од трећег семестра.
За упис у I годину основних академских могу се пријавити лица која имају средње образовање у четворогодишњем трајању.
Сви кандидати који конкуришу за упис у I годину основних академских студија полажу пријемни испит из математике.

Додатне информације

Уколико имате додатна питања, можете нам се обратити путем телефона или и-мејла:

тел: +381 (18) 529-623, +381 (18) 529-615, +381 (18) 588-414

и-мејл: upis@elfak.ni.ac.rs

Takoђе, пратите нас и на друштвеним мрежама:

Ранг листе за трећи уписни рок за школску 2021/22. годину

Важни датуми и сатница дешавања у трећем уписном року за школску 2021/22. годину

од 20. до 22. септембра

Електронска пријава (обавезна за све) и предаја докумената кандидата за упис се врши на сајту Факултета, на страници Упис.

од 20. до 22. септембра

Пријављивање кандидата обавиће се на шалтеру Службе за студентска питања од 8:00 до 15:00 сати.

Предаја документације може се (осим електронски) обавити и на шалтеру Службе за студентска питања од 8:00 до 15:00 сати.

четвртак, 23. септембар

Полагање пријемног испита из Математике у 11:00 сати.

петак, 24. септембар

Резултати пријемног испита из Математике биће објављени до 11:00 сати.

понедељак, 27. септембар

Примедбе на број бодова се достављају у писаној форми Служби за студентска питања до 12:00 сати. Примедбе ће се разматрати у присуству кандидата од 12:00 сати у сали 1-зелено. Јединствена ранг листа кандидата са укупним бројем бодова биће објављена до 15:00 сати. Примедбе на ранг листу кандидата достављају се у писаној форми на шалтеру Службе за студентска питања или се шаљу мејлом од тренутка објављивања јединствене ранг листе до среде 29.09.2021. године до 12:00 сати.

среда, 29. септембар

Коначна ранг листа кандидата биће истакнута до 15:00 сати.

30. септембар и 01. октобар

Упис кандидата по коначној ранг листи обављаће се у времену од 8:00 до 15:00 сати на шалтеру Службе за студентска питања. Напомена: Сва потребна обавештења у вези уписа биће истакнута на огласној табли и на интернет страници факултета најкасније до 28.09.2021. године у 10:00 сати

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама