Континуална едукација

Red Hat Academy

Image
Red Hat Academy пружа наставни план и програм који помаже образовним институцијама да одрже корак са захтевима индустрије. Наставни план и програм укључује практичне инструкције у вези платформи, middleware-а и cloud технологија изграђених уз допринос Red Hat развојних тимова, подршке и консултантских тимова на терену.

За разлику од генеричког Linux курикулума, који не зависи од дистрибуције, Red Hat-ов наставни план и програм је заснован на Red Hat Enterprise Linux-у, водећој Linux платформи за компаније. Уместо савладавања теоријских вештина, студенти уче практичне вештине засноване на случајевима коришћења из хиљада имплементација у различитим компанијама широм света.

Чланство је потпуно бесплатно уз једноставну регистрацију у online програм. Курсеви су флексибилни и практични, укључујући Linux и нове технологије (Cloud и Middleware). Студенти комбинују теорију и праксу на основу онога што им је потребно у реалним условима.

Битне напомене о Red Hat Academy:

  • Бесплатно чланство и бесплатан и неограничен приступ свим наставним плановима и програмима и садржајима преко Red Hat Academy портала
  • Академски материјал укључује више формата које студенти могу користити приликом савладавања курсева: електронске књиге или штампана издања (по сниженој цени) или онлине HTML издања која су потпуно бесплатна. Сав академски материјал се константно ажурира како би се осигурало да су студенти спремни за индустрију након дипломирања.
  • Лабораторијске вежбе су практичне и могу да се раде на интерној факултетској инфраструктури (такође бесплатно). Cloud лабораторијске вежбе за контејнере и OpenShift курсеви су бесплатни.
  • Студенти добијају сертификат о завршеном курсу и 50% попуста за полагање званичних Red Hat испита након завршених курсева.
  • Курсеви укључују активности фокусиране на задатке, провере знања засноване на лабораторијским вежбама, помоћ при решавању вежби, понављање вежби и олакшану комуникацију.
  • Омогућена је флексибилност избора курсева и појединачних поглавља које студенти желе да науче.

Следе курсеви које бесплатно нудимо. Напомена: Студенти институција које се званични партнери Red Hot академије, такође могу бесплатно да похађају наведене курсеве.

Red Hat System Administration I (RH124)

Red Hat System Administration II (RH134)

Red Hat System Administration III: Linux Automation (RH294)

Red Hat OpenStack Administration I (CL110)

Introduction to OpenShift Applications (DO101)

Introduction to Containers, Kubernetes and Red Hat OpenShift (DO180)

Red Hat Application Development I: Programming in Java EE (AD183)


“Most higher education institutions seek to prepare their graduates to be ‘work-ready,’ so it is no surprise that many of them have incorporated Linux-related content into their curriculum. But building these courses to match the expectations of enterprises, updating them as technology evolves, and supporting them with hands-on labs and exercises can be complex, difficult, and costly. This is why we created Red Hat Academy.”

KEN GOETZ, Global Vice President Red Hat Training and Certification

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама