Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Упиши Електронски у граду електронике

Нисте сигурни шта ћете уписати, а желите посао у струци и то одмах по завршетку студија? Студирање на Електронском факултету у Нишу је право место за Вас.

Електронски представља врхунску образовну организацију и институцију од друштвеног интереса која врло успешно још од свог настанка 1960. године прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија.

Ове године уписујемо 540 студената, од тога 480  чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и 60 самофинансирајућих студената. Једини услов да нам се придружите јесте добро одрађен пријемни испит из Математике и наравно довољан број бодова из школе у укупном збиру.
Image
Када упишете наш факултет, на студијском програму Електротехника и рачунарство, уз квалитетну и стручну наставу, образоваћете се за професију инжењера електротехнике и рачунарства у складу са данашњим потребама привреде, економије и друштва у целини. По завршетку студија можете стећи звање дипломираног инжењера електротехнике и рачунарства.

Важно је истаћи да су инжењери електротехнике и рачунарства веома тражени на тржишту рада, те није редак случај да наши студенти и пре дипломирања започињу своју професионалну каријеру.

Што се саме наставе на овом студијском програму тиче, она траје 8 семестара, тачније четири школске године. Студије карактерише стицање општих инжењерских знања у оквиру прве године (два семестра), а од трећег семестра студенти могу да бирају уже области у оквиру 6 модула:

  • Електроенергетика,
  • Електронске компоненте и микросистеми,
  • Рачунарство и информатика,
  • Управљање системима,
  • Електроника и
  • Телекомуникације.

Оно што је потребно истаћи јесте да постоји и велики број изборних предмета који омогућавају да студент профилише себе у будућег стручњака из области према сопственим афинитетима или амбицијама.

Као што се из свега наведеног може видети, студирање на Електронском факултету отвара заиста низ нових могућности које ваља искористити, јер се добрим радом рађају нове сјајне идеје, успех зависи искључиво и само од  сопственог труда и залагања, а они који сањају велике ствари засигурно могу остварити највише циљеве.
Оно што за крај морамо рећи јесте да је Електронски факултет у Нишу од оснивања до данас уписало 19.259 студената, од чега је 7.722 њих успешно дипломирало, 543 магистрирало, а 297 докторирало.

Нема никаквог разлога да и Ти не будеш део наше креативне и успешне будућности!
Упиши Електронски факултет у Нишу!

Дипломирај и доминирај!
This image for Image Layouts addon

Упис на
Основне академске студије школске 2019/2020. године

У току је пријава за упис на Електронски факултет. Сазнајте све детаље на страни за упис.
Пријави се

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама