Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Дан отворених врата Електронског факултета окупио велики број средњошколаца и компанија

Електронски факултет из Ниша организовао је 26. априла Дан отворених врата (Elfak Open Day) и том приликом угостио близу 400 средњошколаца из Ниша и других градова у Србији. Представио се и велики број компанија које послују у Србији.

Image
Електронски факултет у Нишу отворио је своја врата са жељом да будућим бруцошима, али и својим актуелним студентима приближи могућности које нуди студирање у нашој установи. Средњошколци из Ниша, Врања, Лесковца, Сурдулице, Власотинца, Пирота, Параћина, Књажевца, Зајечара, Бора, Кикинде и других градова били су тог дана гости Електронског факултета и уверили се због чега је овај факултет један од најтраженијих у Србији.

Гости из средњих школа су поред обиласка штандова на којима су разговарали о упису и начину студирања били учесници великог броја радионица, док је за наставнике уприличен свечани пријем.

Овом приликом реализоване су радионице Откриј ембедед свет, Моћ NI myDAQ уређаја! Упознајмо електрично коло, Упознајте свет бежичних комуникација помоћу софтверски дефинисаног радија, Завирите у свет израде Android апликација - MIT App Inventor, Закорачите у виртуелни свет просторног звука, Хаковање клима-уређаја (Hacking the air-condition), Креирајте свој простор Виртуалне Реалности, Ардуино лампа која мења боје.
Такође, били су учесници квиза општег знања који је окупио велики број заинтересованих и на коме су учесници добили вредне награде које су обезбедиле компаније учеснице ове манифестације.

Такође, компаније са којима Електронски факултет из Ниша успешно сарађује (Elrad Serbia, Zumtobel Tridonic, Johnson Electric, Tigar Tyres, RCM Technologies Engineering, Quadrix Soft, Robert Bosch, Ingsofware, Elektrodistribucija Srbije, Diligent Software, IT Labs, Veriest Venture Serbia, Solutioners, IRC SENIS, Avisto Eastern, Prime Software, Badin Soft, VIP Centar Institut, Brose, Zavod za urbanizam, Kraftwerk)  имале су и своје штандове на којима су презентовале свој рад, говориле о профилима инжењера који су потребни данашњој индустрији, те представиле програме стипендирања и праксе за наше студенте. Догађај су помогли Coca-Cola HBC Srbija и пекара Димитријевић.

Још једном, хвала свима који су помогли догађај, свим посетиоцима, компанијама, донаторима.

Видимо се следеће године!

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама