Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Награда НК ICOM Србија за допринос музејској делатности Електронском факултету

Асистент Електронског факултета у Нишу, др Никола Стојановић, добитник је захвалнице НК ICOM Србија за допринос музејској делатности.

Image

Фото: Icom.serbia

У Југословенској кинотеци је 18. маја одржана додела годишње Награде и захвалница НК ICOM Србија (Национални комитет међународне организације ICOM (International Council of Museums)), као и признања за допринос музејској делатности у оквиру Манифестације Музеји за 10.

Захвалница НК ICOM Србија додељена је асистенту са докторатом Електронског факултета, др Николи Стојановићу, за изузетан допринос информисању јавности и афирмацији музејске делатности, развоју свести о значају и вредности културне баштине и популаризацији рада и мисије НК ICOM Србија.

Др Никола Стојановић већ четири године са својим сарадницима ради на пројекту  „Платформа за дигитализацију непокретних културних добара Србије – Србија 3Д“ која омогућава виртуелну посету српским знаменитостима. Запослени на нашем факултету спроводе овај пројекат уз подршку Министарства културе и информисања.

Трајанов мост, манастир Манасија, тврђава Рам, средњовековни град Рас, само су неке од 30 локација које је могуће посетити виртуелним путем. О самом пројекту могли сте и раније читати на нашем сајту.

ICOM Србија је национални огранак ICOM -а у Републици Србији, представља пут ка глобалној музејској заједници и једино је музејско удружење са фокусом на међународној сарадњи. Национални комитет омогућава приступ ка 20.000 музеја у 172 земље, као и сарадњу са 32.000 музејских професионалаца широм света и 31 стручним одбором.

ICOM Србија промовише нематеријално наслеђе и очување материјалне баштине. Развија стандарде најбоље праксе светске музејске заједнице и кроз глобални приступ и програме, доприноси међународној агенди музеја у Србији.

У име пројектног тима, захвалницу је примио др Стевица Цветковић.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама