Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

[ВИДЕО] Електронски факултет прославио 62 године постојања и успешног рада

Већ 62 године Електронски факултет у Нишу представља једну од најважнијих и најеминентнијих високошколских установа у Србији и региону, а свој јубилеј обележио је сада већ традиционалном недељом факултета.

Image
У уторак 22. новембра у подне уприличена је свечана додела награда и признања студентима Факултета који су постигли изузетне резултате у студирању, да би у среду биле додељене дипломе студентима који су завршили oсновне и мастер академске студије. Обе свечаности одржане се у амфитеатру „Никола Тесла“.

Четвртак 24. новембар традиционално је резервисан за IEEESTEC конференцију студентских пројеката, која је одржана јубиларни 15. пут.
Image
На овогодишњој конференцији било је гостију од Суботице до Врања, а презентовано је 77 студентских и ученичких пројеката из области електротехнике и рачунарства. Аутори најбољих радова традиционално су награђени на церемонији која је била одржана у амфитеатру „Михајло Пупин“.

Поред тога били су приказани постери и практичне реализације пројеката, а за ученике средњих школа из Ниша, Пирота, Лесковца и осталих градова био је организован обилазак лабораторија факултета и радионице.

Главни догађај одржан је у петак 25. новембра, када је прво „Златне индексе“ добила генерација студената која је уписала Електронски факултет школске 1972/1973. године.
Image
Свечана академија поводом обележавања 62. годишњице Електронског факултета у Нишу одржана је у амфитеатру „Никола Тесла“, где су између осталог биле уручене награде најбољим студентима, затим награде и признања колективима и појединцима за изузетан допринос раду и развоју Електронског факултета, као и јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 30 година проведених у радном односу.

На свечаној академији госте је поздравио декан, проф. др Драгам Манчић, а своје говоре одржали су државни секретар у Министарству просвете, Зоран Касаловић, заменица градоначелнице Ниша, Душица Давидовић, као и ректор Универзитета у Нишу, проф. др Драган Антић.
Лауреати на овој свечаности били су професори, компаније са којима Електронски факултет сарађује и наравно наши студенти.

Ксенији Пешић припала је Повеља најбоље израђен мастер рад у школској 2021/22. години, Теодори Денић Повеља за најбоље израђени мастер рад из области електроенергетике у школској 2021/22. години, а Александру Вучковићу Повеља „Бранко Раковић“ за најбоље израђени мастер рад из области електронике у школској 2021/22. години.

Повеља најбољи дипломирани студент основних академских студија генерације 2018 отишла је у руке Жељка Јовановића и Вука Бибића.
Повеља најбољи дипломирани студент мастер академских студија генерације 2021 уручена је Јелени Недељковић.
Овогодишње награде су својом донацијом обезбедили пријатељи Електронског факултета:
Schrack Technik, Niri, Novelic doo Beograd, JKP Gradska toplana Niš, Ei Opek, Parking servis, Veritas, Magnes Vending, Johnson Electric, Veriest, Solutioners doo, Quadrix Soft, Top Elcodis.

Електронски факултет овом приликом честита свим добитницима награда и захваљује се свима што су и ове године увеличали нашу свечаност.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама