Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Зимска школа у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у Лесковцу

Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу организовао је и ове године Зимску школу за сву децу из Лесковца и околине. Oд 10. до 20. јануара 2023. организоване су радионице из више научних области и то: физике, ликовне уметности, енглеског језика, екологије, математике, електротехнике и програмирања, географије.

Image

Са циљем промоције Електронског факултета и одржавања континуитета у успешној сарадњи са Научним клубом Лесковац, представници факултета проф. др Данијел Данковић, проф. др Емилија Живановић и асистент Милош Марјановић учествовали су на овој манифестацији.

У четвртак 19. јануара 2023. одржали су две радионице под називом „Занимљива електроника“. Радионице је похађало 40 ученика различитих узраста основних и средњих школа из Лесковца. На радионицама су се теоријски и практично обрадила једноставна електронска кола уз употребу основних електронских компонената. Учесници радионица су реализовањем једноставних електронских кола дошли до различитих закључака и научили да струја колико је корисна са друге стране може бити и опасна.

Гост радионица био је наставник физике Предраг Стојановић, који је изразио жељу да преставници Електронског факултета у предстојећем периоду посете ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца и поред радионица које би одржали пруже своју стручну помоћ и савете за коришћење нове мерне опреме коју је ова школа добила.

Аутори и реализатори радионица су доказали да наука може да буде занимљива и забавна. За ученике средњих школа Научни клуб ће у наредном периоду организовати специјализоване радионице о примени Ардуина у настави.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама