Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Вредна донација компаније Хуавеј Електронском факултету

Електронски факултет у Нишу добио нову мрежну опрему чија вредност износи више од 70 хиљада евра.
Image

Фото: Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја

У циљу подршке младим талентима да развију своје потенцијале у информационо-комуникационој области, компанија Хуавеј донирала је вредну опрему Електронском факултету у Нишу, Електротехничком факултету у Београду и потписала нове споразуме о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и Kриминалистичко-полицијским универзитетом.

Свечаности у главном граду присуствовала је делегација Електронског факултата коју је предводио декан проф. др Драган Манчић. Овом приликом Електронски факултет у Нишу добио нову мрежну опрему чија вредност износи више од 70 хиљада евра, а декан се захвалио на донацији и истакао да ће опрема бити искоришћена за потребе извођења курсева у оквиру Хуавеј ЕЛФАК ИЦТ (Huawei ELFAK ICT)  академије на Електронском факултету у Нишу. 

"Ова Академија је формирана на Факултету у оквиру Сектора за обуку из мрежних технологија и биће у наредном периоду лоцирана у Вишенаменској лабораторијској ламели Електронског факултета у Нишу.
Уз подршку компаније Хуавеј и бесплатне ваучере, до сада је четворо наставника и сарадника нашег Факултета добило сертификате за Хуавеј инструкторе из области routing and swiching i WLAN, док је за једног наставника овај поступак у току.
Хуавеј ЕЛФАК ИЦТ академија биће отворена за све студенте, не само Електронског факултета, већ и других факултета Универзитета у Нишу, али и за запослене у ИЦТ компанијама и јавним установама које у свом раду користе Хуавеј опрему", рекао је Манчић.


Директор компаније Хуавеј у Србији Чен Чен, уручио је донације и потписао споразуме о сарадњи и истакао да је Хуавеј посвећен улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-комуникационих технологија.

"Пандемија је отежала рад свих образовних установа у Србији и суочила како професоре, тако и студенте, са новим изазовима онлајн наставе. Верујемо да ће ове донације у виду техничке опреме и бежичне технологије олакшати њихов рад у наредном периоду. Поносни смо и на потписане споразуме о сарадњи који ће допринети размени знања стручњака из области вештачке технологије, али и омогућити реализовање нових сјајних пројеката који су пред нама", истакао је Чен Чен.

Свечаности је присуствовао и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама