Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

„TRIDONIC CASE STUDY“ - такмичење на тему аутоматизације финалног тестирања електронских уређаја

У компанији TRIDONIC, у Нишу 26.06.2024. године, одржано је такмичење студената Електронског факултета на тему „Аутоматизација финалног тестирања електронских уређаја“. Учествовало је пет тимова.
Image
Задатак студената био је да, након проведених два месеца у производњи, посматрања процеса и консултације са менторима осмисле, а затим представе своја идејна решења и на тај начин помогну компанији у изазовима са којима се сусреће.

Укупно је учествовало 5 тимова, где су учесници имали прилику да покажу и на реалном примеру примене стечена знања.

Као главну награду за изузетан рад и допринос пројекту први тим добило је стипендију у компанији Tridonic у трајању од 10 месеци. Награда је отишла у руке "Е" тима који су чинили Богдан Радојичић, Вељко Митић и Петар Николић.

Због изванредне идеје, труда и залагања, представници компаније, одлучили су да стипендијом награде и другопласирани "Ц" тим у саставу Марта Станковић, Ђорђе Тошић, Андрија Соколовић и Михајло Ристић.

Преостали тимови добили су утешне награде и вредно искуство.
Чланови нишког TRIDONIC тима посебно се захваљују професорима и сарадницима Електронског факултета који су показали професионалност, жељу да својим студентима обезбеде добру праксу, као и интересовање за даљу сарадњу са компанијом. Такође, све похвале менторима из TRIDONIC-а који су неуморно радили са учесницима током трајања програма. Њихова подршка и стручност били су пресудни за успех студија случаја. Ова сарадња представља значајан корак у унапређењу производних процеса.

Пракса је невероватно важна за сваку дисциплину. Практично искуство студентима даје низ бенефита приликом развоја вештина и самопоуздања, способности за решавање проблема и дивергентног мишљења, које је кључно за њихов будући рад и професионално усмерење.
Image
Фото: TRIDONIC

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 4, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама