Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Теслина лабораторија на Лонг Ајленду приказана на Електронском факултету

У оквиру прославе Дана Електронског факултета у Нишу, приказан је оригинални презентациони софтвер са редизајнираним и прилагођеним 3Д моделом најчувеније Теслине лабораторије на Лонг Ајленду.

Image
Нови презентациони софтвер, развијен на Електронском факултету, а чији је аутор проф. Владан Вучковић са Катедре за Рачунарство, поседује читав низ предности. Процедуре су машински оптимизоване, независне од графичких драјвера тако да ће радити на широком спектру хардвера, укључујући и старије компјутере који се сада поново могу користити као генератори веома ефектних 2Д и 3Д анимација.

Изузетна особина је и могућност коришћења малих и преносних мини (PC) рачунара који немају графичку картицу, пошто се оптимизација односи и на интегрисану графику. Ово је веома значајно за институције које имају честе путујуће изложбе и презентације.

Раније верзије наших апликација и 3Д модела су у склопу основне поставке у Музеју Николе Тесле већ више од деценије и приказане су на бројним домаћим и иностраним изложбама, а овај пројекат је такође реализован у склопу сарадње са Музејом Николе Тесле у Београду.
Image

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 4, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама