Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Студенткињи Електронског факултета трећа награда на међународном такмичењу

Студенткиња Електронског факултета у Нишу, Емилија Ћојбашић, освојила је трећу награду на такмичењу IEEE Region 8 Student Paper Contest, одржаном у Италији.

Image
Финална рунда IEEE Region 8 Student Paper Contest, одржана је у оквиру IEEE R8 водеће конференције MELCON 2022, у италијанском Палерму, од 14. до 16. јуна 2022. године.

С обзиром на висок ниво квалитета радова и презентација, жири није имао лак задатак да одабере победнике такмичења, које је после две године одржано уживо. Велико признање припало је Емилији Ћојбашић са Електронског факултета, која је освојила трећу награду на овом такмичењу.

Прву награду освојио је Зихјуан Хуанг са Империјал колеџа из Лондона (Imperial College London, UK) за рад под називом "Beam-switching Circularly Polarized Antenna Array for Cold-chain Tracking RFID Applications".
Добитник друге награде је Лоренцо Лагостина са Политехничког факултета у Торину (Politecnico di Torino, Italia) за рад под називом: "Design of Low-power Arithmetic Logic Circuits for 45 nm CMOS Technology".

Трећу награду освојила је Емилија Ћојбашић, са Електронског факултета у Нишу за рад под називом: "Machine learning as an aid to predicting clinical outcome after stroke”. 
Рад је селектован као најбољи на IEEESTEC конференцији студентских пројеката.

Од финалиста, четврто место заузео је рад из Љубљане, док је пето место припало раду из Белгије.

Радове је оцењивао жири у саставу, проф. Пол Микалеф (Prof. Paul Micallef) са Малте, проф. Мајк Хинчи (Prof. Mike Hinchey) из Ирске, проф. Ђанбатиста Груосо (Prof. Giambattista Gruosso) из Италије и професорка са Електронског факултета у Нишу, Вера Марковић, која је и координатор овог такмичења.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама