Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Студенти Електронског освојили друго место на TECH+FPGA такмичењу

У оквиру првог такмичења оваквог типа у Србији, под називом TECH+ FPGA, студенти са Електронског факултета освојили су друго место. Такмичење је било састављено од два изазова, пројектовање рачунарске игре и обрада слике. 
Image
Студенти Електронског факултета у Нишу, са смера Електроника, Марко Јовић, Милица Ђорђевић и Сава Михајловић представљали су факултет и учестовали на такмичењу под називом South Signals na TECH+FPGA, те тамо освојили друго место.

У оквиру TECH+ FPGA такмичења била су два изазова, пројектовање рачунарске игре, које је трајало 24 сата, тачније 20 - 21. маја и обрада слике у трајању од 48 сати, 20 - 22. маја. Тим са нашег факултета је учествовао у категорији обраде слике.

Иако су оба изазова базирана на FPGA платформи, прављење компјутерске игре је намењено студентима без претходног искуства у HDL-u (VHDL/Verilog), а обрада слике онима који су већ упознати са HDL-om.
 
Прво такмичење овог типа у Србији организовано је од стране компаније Elsys Eastern Europe и подржано од стране Електротехничког факултета у Београду. Поред такмичара са Електронског факултета из Ниша, учествовали су и тимови Електротехничког факултета у Београду и Факултета техничких наука у Новом Саду. 
Image

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама