Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Студенти Електронског факултета учествовали у финалу БЕСТ инжењерског такмичења

Студенти Електронског факултета у Нишу и чланови студентске организације СИЦЕФ (Студентски иновациони центар Електронског факултета), Ненад Ђорђевић, Миодраг Јанић, Стефан Димитријевић, студенти основних академских студија, те Данило Страхиновић, студент мастер студија Електронског факултета, учествовали су од 24. јула до 1. августа на финалној рунди Европског БЕСТ инжењерског такмичења, и у категорији Case Study представљали Електронски факултет и Универзитет у Нишу, као и град Ниш, државу Србију, али и читав Балкан.
Image
EBEC финална рунда одржала се у италијанском Торину, а такмичење је било организовано од стране студентске организације БЕСТ Торино и спонзора. У трајању од 6 дана, такмичари су имали 4 задатка од стране 4 различитих компанија, спонзора, а неки од задатака били су E-mobility, стварање хибридног авиона, решавање проблема загушености саобраћаја и многи други.
 
Image
Image
Решавајући инжењерске проблеме, у јакој конкуренцији са универзитетима из Грчке, Португала, Шпаније, Италије, централне Европе, Пољске, Турске, Скандинавије, земаља Бенелукса, Румуније и Републике Молдавије, наш тим “SICEF” није успео да се избори за прва три места, али је успео да на најбољи могући начин представи свој факултет, град и државу, те стекне доста практичног и неформалног образовања, као и познанства широм Европе.

Пут до Торина обезбедили су компанија "FlixBus" и Електронски факултет у Нишу.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама