Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Студент Електронског првак Европе

Студент Електронског факултета у Нишу и џијуџицу репрезентативац Србије, Филип Трајковић, нови је европски шампион у том спорту. Он је на Европском сениорском првенству, одржаном у Букурешту, на коме је учествовало више од 700 такмичара из 25 земаља, освојио златну медаљу и тако постао први Србин са таквим признањем.

Image

Филип је репрезентативац Србије у јуниорској селекцији, али је сада по први пут наступио на овако великом такмичењу са сениорима и био најмлађи у својој категорији. Иако је као главни циљ пре самог такмичења било каљење за предстојеће јуниорско Европско и Светско првенство, наш студент је превазишао самог себе и у Букурешту освојио титулу Европског шампиона за сениоре.

За успех младог Алексинчанина који у родном граду тренира у џудо и џијуџицу клубу “N&F”, заслужни су његов тренер и отац Драган Трајковић и селектор репрезентације Србије Јанош Копас из Новог Сада, који су га све време предводили на такмичењу.

Поред тога што је изванредан такмичар, момак који је рођен 1999. године у Алексинцу, доказ је да се поред бављења врхунским спортом може и успешно похађати факултет. Филип је уписао Електронски факултет у Нишу прошле године и студент је са просечном оценом 9,00. Такође, носиалц је Вукове дипломе Алексиначке гимназије и Основне школе „Љупче Николић“, такође у Алексинцу.

Надамо се да ће Филип наставити са успесима на оба своја поља, а Електронски факултет ће му свакако помоћи да поред своје успешне спортске каријере изгради и успешну академску.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18115 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама