Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Студент Електронског је шампион света!

Никола Трајковић студент мастер студија на Електронском факултету у Нишу, постао је првак света у ju jitcu (џијуџицу) на такмичењу у Абу Дабију!

Image

Фото: Приватна архива

У периоду од 26. октобра до 8. новембра Уједињени Арапски Емирати, тачније Абу Даби, били су домаћини Светског првенства у ju jitcu (џијуџицу). Представници Србије била су и браћа Трајковић, Никола и Филип, студенти Електронског факултета у Нишу и на том такмичењу имали запажене резултате.

Златно одличје међу скоро 1500 такмичара из 66 држава, у категорији сениори до -85 килограма, припало је Николи Трајковићу из Алексинца, који је дипломирао на Електронском факултету у Нишу, а сада је студент мастер студија на нашем факултету!

Трајковић је у овој години освојио све што се може освојити у овом спорту, у јулу је на Светским играма у Бирмингену освојио златну медаљу, а у мају је на Европском првенству у Нахарији, Израел, освоја златну медаљу и постаје првак Европе. Никола је такође актуелни првак државе у два спорта, у ју јитсу и у самбооу.

Његов брат, такође студент Електронског Филип Трајковић, учествовао је на минулом Светском првенству и био трећи најуспешнији такмичар наше репрезентације, која је бројала седам чланова у Абу Дабију.
Филип је у категорији до -94 килограма освојио девето место, чиме је задржао позицију у Топ 10 на светској ранг листи. Он је тако остао у трци за пласман на Word Combat Games које се наредне године одржавају у Ријаду, Саудијска Арабија.

Никола и Филип су још једном показали да врхунски спорт и врхунско знање могу руку под руку, а овом приликом им честитамо на оствареним резултатима и захваљујемо на сјајном репрезентовању државе Србије и Електронског факултета широм планете!
Image

Фото: Приватна архива

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама