Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Стартап центру ЕУБИД сертификат

Стартап центар Ниш на Електронском факултету награђен је Сертификатом о изузетности у области подршке предузетништву младих на међународној конференцији Улога пословних инкубатора у пружању услуга МСП, коју су организовали Министарство привреде и ЕУБИД пројекат – Подршка Европске уније развоју пословних инкубатора.

Image
У оквиру конференције одржана је и церемонија додељивања сертификата о изузетности за пословне инкубаторе у шест области у избору од 36 иницијатива. Том приликом је вођа ЕУБИД пројекта Карл-Хајнц Јах уручио Сертификат директору Стартап центра Милошу Гроздановићу.

Циљ конференције био је да помогне пословним инкубаторима и научно-технолошким парковима, као и сличним иницијативама за подршку стартапова у Републици Србији, да побољшају своје пословање и услуге кроз размену искустава о најбољим праксама, умрежавање и развој партнерстава. На конференцији су представљени и главни резултати и закључци Студије о актуелном стању пословних инкубатора у Републици Србији.

Конференција је поред великог броја представника пословних инкубатора и научно-технолошких паркова у Републици Србији, окупила и представнике пословних инкубатора из Европе, релевантних министарстава и агенција за подршку МСП, универзитета, као и институција и фондова за финансијску подршку стартаповима.

Наш Центар је током јуна и јула месеца ове године учествовао у ЕУБИД “peer review” радионицама, а све у циљу дефинисања стратегије даљег развоја инкубатора за наредних 3 – 5 година.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18115 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама