Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Семинар о напредним технологијама у образовању на Електронском факултету

Како применити напредне технологије у образовању и побољшати сарадњу са средњим школама из региона управо на том плану, била је главна тема семинара организованог на Електронском факултету у Нишу. Гости нашег факултета поред директора и наставника нишких средњих школа били су и представници средњих школа из Пирота, Власотинца, Књажевца, Зајечара, Бабушнице, Лесковца, Врања, Краљева, Врњачке Бање.

Информационе технологије данас су неминовност у готово свим аспектима живота и рада људи, а у разговору са наставницима средњих школа из региона предсатвници нашег факултета покушали су да добију информације на који начин се може побољшати сарадња Факултета и школа у области напредних технологија, као и дати сопствене примере и сугестије на плану примене напредних технологија у образовању ученика.

Електронски факултет је институција која је препозната у Републици Србији и шире као лидер у образовању ИТ кадрова и реализацији пројеката који се односе на примену рачунарства у различитим доменима. Држава је такође препознала Факултет као водећу институцију за развој ИТ индустрије целог региона, али ипак оно што ваља напоменути, напредне технологије данас подразумевају много више од примене ИТ у различитим доменима.

Наш факултет има изузетно опремљене и конкурентне лабораторије, кадрове и научне потенцијале из области Електроенергетике, Електронике, Микроелектронике, Рачунарства и информатике, Телекомуникација и Управљања системима, што представља добру основу за образовање у примени напредних технологија, а у шта су могли да се увере и наши гости, путем презентација које су организоване за њих.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама