Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Сарадња са компанијом „IT Labs“

Електронски факултет у Нишу потписао је уговор о пословно-техничкој сарадњи са компанијом „IT Labs“, као први корак ка заједничком раду на пољу иновација, развоју и увођењу нових технологија.

Image
Генерална директорка компаније Костадина Зафировска и суоснивач Илија Мишков били су наши гости, састали се са продеканом проф. др Бобаном Веселићем и том приликом разговарали о тренутној динамици у IT заједници и потенцијалу за заједнички рад на иновацијама, као и постављању темеља будуће сарадње.

Потписивање једног оваквог уговора значи и повећање броја студената са искуством у савременим технологијама, као и могућност радног ангажовања у самој компанији, али и стручан практични рад кроз реализацију стручних пракси у компанији „IT Labs“.

„Најбољи начин да постанете добри у нечему јесте комбинацијом теорије и праксе. Рад у компанији, на стварним пројектима, дефинитивно је један од најбољих начина да студенти стекну непроцењиво искуство и провере своје вештине“, поручио је овом приликом продекан Веселић.

„Практично радно искуство кључно је током студирања, јер помаже студентима да виде колико су далеко стигли, али и омогућава им да науче нове ствари и стекну стварно животно искуство у радном окружењу“, додала је директорка Зафировска.

Ово је само још један у низу партнера наше установе са којим ће Електронски факултет сарађивати на пољу савремених технологија, а што је још важније омогућити студентима још боље услове за спајање теоријског и практичног знања.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама