Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Сарадња Електронског факултета и компаније Veriest Venture Serbia

Досадашња сарадња проистекла из уговора о пословно-техничкој сарадњи Електронског факултета и компаније Veriest Venture Serbia проширена је уговором о сарадњи у области развоја ембедед система. Уговор су потписали декан факултета проф. др Драган Манчић и директор компаније Небојша Ђорђевић.
Image
Сарадња ће обухватати опремање нове лабораторије за ембедед системе у оквиру Катедре за електронику донирањем рачунарске опреме од стране компаније Veriest Venture Serbia, са основним циљем да се студентима пружи прилика да даље усавршавају стечена знања радећи на новим, иновативним и реалним пројектима.
 
Veriest Venture Serbia је компанија која се бави пружањем експертских услуга у индустрији чипова - дизајн и верификација чипова, као и развојем софтвера за клијенте. 

У сарадњи са једним од водећих тајванских дизајнера и произвођача напредних индустријских и ембедед рачунарских платформи, Veriest ће такође донирати и најновију опрему овог произвођача за потребе рада у новој лабораторији.
Veriest подржава све иницијативе наставног кадра Електронског факултета за континуирани развој програма усавршавања студената кроз практичан рад на најновијим хардверским и софтверским платформама.

Veriest у Србији већ више од десет година верује и подржава локалну индустрију и домаће таленте, те својим ангажманом обезбеђује нова радна места за студенте техничких наука. Студентима пружа прилику да се припреме за праве изазове у индустрији кроз специфичне тренинге, праксе, менторство старијих колега, као и консултације при избору и изради мастер тезе у областима у којима желе да се развијају.
Image

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама