Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

[ВИДЕО] Прославили смо 63 године постојања и успешног рада

Низом активности у периоду од 21. до 24. новембра Електронски факултет у Нишу обележио је 63 годинe постојања и рада.

Image

У уторак 21. новембра у подне уприличена је свечана додела награда и признања студентима Факултета који су постигли изузетне резултате у студирању, да би у среду биле додељене дипломе студентима који су завршили oсновне и мастер академске студије.

Четвртак 23. новембар традиционално је резервисан за IEEESTEC конференцију студентских пројеката, која је одржана 16. пут.

На овогодишњој конференцији било је гостију из Зајечара, Књажевца, Лесковца, Пирота, Новог Сада, Вршца, Београда, а аутори најбољих радова награђени на церемонији која је била одржана у амфитеатру „Михајло Пупин“.
Image

Главни догађај одржан је у петак 24. новембра, када је прво „Златне индексе“ добила генерација студената која је уписала Електронски факултет школске 1973/1974. године.

Image
Свечана академија поводом обележавања 63. годишњице Електронског факултета у Нишу одржана је у амфитеатру „Никола Тесла“, где су између осталог биле уручене награде најбољим студентима, затим награде и признања колективима и појединцима за изузетан допринос раду и развоју Електронског факултета, као и јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 30 година проведених у радном односу.

На свечаној академији госте је поздравио декан, проф. др Драган Манчић, а своје говоре одржали су државни секретар у Министарству просвете, проф. др Небојша Ранђеловић, државни секретар у Министарству науке, технолошког развоја и иновација, проф. др Мирослав Трајановић и ректор Универзитета у Нишу, проф. др Драган Антић.
Добитници награда на овој свечаности били су наши професори, компаније са којима Електронски факултет успешно сарађује, али и наши студенти.

Александру Павловском припала је Повеља најбоље израђен дипломски рад у школској 2022/23. години, Војину Вешковићу Повеља за најбоље израђени мастер рад из области електроенергетике у школској 2022/23. години, а Јелени Петровић Повеља „Душан Митровић“ за најбоље израђени мастер рад из области аутоматике у школској 2022/23. години.

Повеља најбољи дипломирани студент основних академских студија генерације 2019 уручена је Матији Шпелетићу.

Повеља најбољи дипломирани студент мастер академских студија генерације 2022 отишла је у руке Марка Јовића и Наталије Ивковић.
Овогодишње награде су својом донацијом обезбедили пријатељи Електронског факултета:
Bosch, Johnson Electric, Schrack Technik, Veritas, Ei Opek, Градска општина Црвени крст, ЈКП Паркинг сервис, DMV, Broker,  Magnes Vending, Veriest, Solutioners.

Електронски факултет овом приликом честита свим добитницима награда и захваљује се свима што су и ове године увеличали нашу свечаност.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама