Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Пројекат Електронског факултета међу научним пројектима из области вештачке интелигенције

Изложба посвећена научним пројектима из области вештачке интелигенције, коју је Фонд за науку Републике Србије организовао у сарадњи са Центром за промоцију науке, отворена је на Савском шеталишту на Београдској тврђави у петак, 9. октобра. Изложба ће бити доступна за посетиоце до 23. октобра.

Фото: Фонд за науку Републике Србије
Image
Кроз креативни и маштовити спој уметности и науке, представљено је 12 научних пројеката које Фонд за науку Републике Србије финансира у оквиру Програма за развој пројеката из области вештачке интелигенције.

Међу ових 12 пројеката налази се и пројекат Електронског факултета под називом Advanced methods of quantization, compression and learning in artificial intelligence - Com-in-AI, а чији је руководилац проф. др Зоран Перић са Катедре за телекомуникације на нашем факултету.

Наш пројекат омогућава да параметре дубинске неуронске мреже представимо у што мањој меморији, тј. да заузму што мање меморијског простора, да повећамо брзину рада неуронске мреже, да смањимо потрошњу, као и да буде на крајњим уређајима, односно да буде и на чипу, што ће омогућити много јефтинији производ и много комерцијалнији", каже професор др Зоран Перић, у изјави за Радио-телевизију Србије, о чему детаљније можете читати овде.

Такође о пројектима и самој изложби можете се ближе информисати и на сајту Фонда за науку.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама