Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Признања Електронском са јубиларног научног скупа „Инфотех-Јахорина“

Двадесети међународни научно-стручни симпозијум “Инфотех-Јахорина” одржан је од 17. до 19. марта на Јахорини, а Електронски факултет је добитник награде за дугогодишњу сарадњу и помоћ у организацији и раду Симпозијума.

Image
Јубиларни 20. међународни научно-стручни симпозијум “Инфотех-Јахорина” оправдао је сва очекивања и потврдио висок ниво квалитета.
Током тродневне конференције изложено је 116 научних радова, посредством шест сесија, две постер сесије, пет виртуелних сесија, као и студенстке сесије.

Електронски факултет у Нишу већ годинама успешно сарађује са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву у организацији једног оваквог догађаја, а ове године Електронски је један од лауреата. 

Електронски факултет у Нишу је добитник плакете која се додељује за дугогодишњу сарадњу и помоћ у организацији и раду симпозијума “Инфотех-Јахорина”. Признање је примио декан, проф. др Драган Манчић. Такође, професор Електронског факултета др Драган Јанковић добитник је два признања. Једно је за подршку у одржавању и унапређењу квалитета Симпозијума, а друго у знак признања за највише објављених радова на симпозијуму “Инфотех-Јахорина”.

Признања су добили и професори у пензији др Милан Радмановић и др Милица Наумовић. Приликом посете Електронском факултету признања је, у име Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, уручио проф. емеритус Слободан Милојковић.

Први симпозијум “Инфотех-Јахорина” одржан је на Јахорини 2001. године, када је шест компанија представило своје производне и развојне програме из области телекомуникација, енергетске електронике, електроенергетике, аутоматизације и управљања процесима и тада су представљена 53 рада.
Симпозијум данас представља један од водећих скупова у региону посвећених области информационих и комуникационих технологија и њиховој примени у различитим областима.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама