Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

„Преквалификација у ИТ области - .НЕТ Веб програмер“ успешно је завршена

Полазници програма преквалификације који су успешно завршили ИТ обуку и положили све курсеве ИТ обуке у оквиру пројекта Преквалификација у ИТ области - .НЕТ Веб програмер добили су сертификате на свечаности која је тим поводом организована на Електронском факултету.
Полазници су курс похађали од фебруара до децембра ове године.

Image
Сам овај курс је реализован на нашем факултету у оквиру Програма преквалификације у ИТ сектору, који организује и спроводи Канцеларија за ИТ и електронску управу Републике Србије и Програм Уједињених нација за развој у Србији (UNDP). 
Пројекат је директно подржан од стране Владе Републике Србије.
 
Полазници, њих 40 од преко 200 пријављених, су у периоду од фебруара до децембра ове године у трајању од 250 радних сати теоријске и практичне наставе, те 120 сати стручне праксе у компанији, били у прилици да слушају пет курсева и то:
 
Алгоритамски приступ проблемима,
Објектно-оријентисано програмирање,
Базе података,
Веб програмирање,
ИТ пројекти и развој софтвера.
Обуку су спровели наставници и сарадници Електронског факултета, а и пре завршатека стручне праксе полазници су почели да проналазе послове у ИТ компанијама.

Полазници обуке су обављали стручну праксу у предузећима ATES soft, Code3ProfitЛогик пословна решења, Михајловић софт, Accordia group, ИРЦ „Alfatec“Coming Computer EngineeringHigh Tech Engineering CenterIngsoftware, Иновациони центар напредних технологијаIrvas International, Наисус технологијеPhoton optronicsPSR Engineering SolutionsTroxo и Webelinx.

Поред доделе сертификата за полазнике је тог дана био оргнизован и мини семинар где им се представила ИТ сцена/комапније Ниша и региона, представљене су могућности које нуди фриленсинг, а компанија Adecco је одржала кртку обуку како се треба припремити за интервју за посао, те како написати добру биографију (CV).

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама