Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Представници компаније Desing doo посетили Електронски факултет

Представници компаније Desing doo били су гости Електронског факултета 10. јануара и том приликом се захвалили факултету на досадашњој сарадњи, те представили будуће планове.

Image
Електронски факултет из Ниша и компаније Desing doo сарађују већ дужи временски период, а овога пута су представници компаније Миодраг Томић, власник и генерални директор, Војислав Николић, комерцијални директор и Младен Суботин, менаџер IT сектора и логистике били гости наше установе.

Њих су у име Електронског факултета дочекали проф. др Драган Манчић, декан, проф. др Бобан Веселић, продекан за финансије, проф. др Небојша Дончов, продекан за науку и асистент на нашем факултету Драган Вучковић.

Desing је компанија која у Књажевцу има производни погон у коме се производе прехрамбени производи, а Електронски факултет је са овом компанијом до сада реализовао неколико послова.

Први посао су била термовизијска мерења разводних ормана у производном погону у Књажевцу. Затим је факултет урадио студију изводљивости за изградњу фотонапонске електране на крову производног погона у Књажевцу.
На основу резултата датих у студији инвеститор је одлучио да факултет изради пројекат фотонапонске електране инсталисане снаге 560kW и врши стручни надзор за изградњу електране. На крову производног погона у Књажевцу постављена су 1494 фотонапонска панела снаге 450W. Укупна инсталисана снага фотонапонских панела је 672,3kWp.

Представници Desing-а су искористили посету да се захвале факултету на досадашњој сарадњи и да представе планове које имају за наредни период.

Приликом посете су као поклон факултету предали уметничку слику аутора Драгана Новаковића под називом „Споменик кнезу Михаилу и Народно позориште“.
Image

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама