Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Почела реализација STEM пројекта

Прва у низу радионица у склопу пројекта „Let STEM visit again IEEESTEC“ одржана је 19. септембра, а на њој је учествовало 15 ученика гимназије „Бора Станковић“ из Ниша.
Image
Циљ пројекта „Let STEM visit again IEEESTEC“, чија је реализација започела на Електронском факултету у Нишу, јесте да се ученицима средњих школа омогући рад на практичним пројектима по STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) концепту, а резултати истраживања биће представљени на IEEESTEC конференцији студентских пројеката.

Прва у низу радионица одржана је у понедељак, 19. септембра, а на њој је учествовало 15 ученика гимназије „Бора Станковић“ из Ниша. Кроз радионицу су се ученици упознали с могућностима које пружа Ардуино. Током октобра месеца, ученици ће кроз менторски рад припремити радове за студентску конференцију.

Радионицу су водили проф. др Емилија Живановић, Милош Марјановић, Јана Врачар, Александра Стојковић, Неда Станојевић и Сандра Вељковић, са Катедре за микроелектронику.

У реализацију овог пројекта биће укључени ученици из неколико нишких средњих школа. Пројекат се финансира средствима добијеним преко IEEE Pre-University STEM Portal Grant-a.
Image

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама