Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Одржан трећи по реду EESTech Challenge [ВИДЕО]

Електронски факултет у Нишу је показао да већ дуги низ година подржава и помаже организацију многих студентских такмичења. Тако је било и овога пута. Од 19. до 21. марта организован је EESTech Challenge - интернационално програмерско такмичење са темом CyberSecurity.

Image
Такмичење које је трајало три дана и било организовано онлајн отворио је поздравним говором продекан за науку Електронског факултета проф. др Небојша Дончов.

Што се самог такмичења тиче, тимови састављени од по три члана добили су 24 сата, од суботе у подне до недеље у истом термину, да раде на задатку који је стављен пред њих. У такмичењу је учестовало шест тимова, под називима - Inferno, Expolit, Spicef, Treepop, Men-in-the-middle и Cicada3301. Након читавог дана рада на задатку и проблема са којим су се сусретали, победну је однео тим Men-in-the-middle.

Комисија која је донела одлуку о победнику била је сачињена од пет чланова, а Електронски је и ту имао своје представнике. Факултет су представљали професори Владимир Ћирић и Братислав Предић, те асистент Нађа Гавриловић. Такође, у комисији су били Владан Тодоровић власник AST фирме и Никола Витановић, представник фирме Atomia.

Ваља напоменути да су сви учесници имали прилике да чују и предавања која су одржали проф. др Владимир Ћирић са темом „Изазови у заштити информација на мрежи“ и маст. инж. Нађа Гавриловић са темом „Актуелни тренодови у детекцији мрежних напада.

Победнички тим је овим тријумфом обезбедио наступ на европском ниву такмичења, које ће се ове године одржати крајем априла у Београду.

Како је протекло само такмичење можете погледати на видео материјалу испод.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама