Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Одржан „Галаксија куп 2023“

Шесту годину заредом, у суботу, 25. марта, у Школском центру „Никола Тесла“ у Вршцу, уз подршку Електронског факултета у Нишу, одржано је ученичко такмичење у реализацији микроконтролерских и микрорачунарских система - „Галаксија куп 2023“. 
Image

Фото: Галаксија куп 2023

Представници Електронског факултета били су проф. др Данијел Данковић и асистент Милош Марјановић, а поред њих жири су чинили још и професори са Факултета техничких наука из Новог Сада, као и представници компаније „CONTINENTAL AUTOMOTIVE SERBIA DOO NOVI SAD”. Догађају су присуствовали и гости из Словеније и Румуније са Универзитета Темишвар и Решица, чиме је овај догађај добио међународни карактер.

На такмичењу су учествовали ученици електротехничких школа из Новог Сада, Београда, Крагујевца, Зрењанина, Бачке Паланке, Ниша, Чачка, Лесковца, Пирота, Зајечара, Вршца, Алексинца и Руме. Презентован је 21 рад, а према оценама жирија најбољи радови били су:
  1. награда: ДЕЛТА робот - Паралелни манипулатор, Прва техничка школа Крагујевац;
  2. награда: Рукавица за превођење знаковног језика у текстуални формат, ЕТШ „Мија Станимировић“ Ниш;
  3. награда: Модуларни UGV робот ,,Scorpion“, ЕТШ „Никола Тесла“ Ниш.
Такмичење већ шест година организује Заједница електротехничких школа Србије, а један од пријатеља такмичења као и до сада био је Електронски факултет Ниш.
У знак захвалности Школски центар „Никола Тесла“ из Вршца доделио је Електронском факултету у Нишу захвалницу за помоћ у реализацији Републичког такмичења.„Галаксија куп“ је, почев од ове школске године, уврштен у Календар такмичења и смотри ученика средњих школа која се одвијају под покровитељством Министарства просвете Републике Србије.

 

Фото: Галаксија куп 2023

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама