Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Наставак реализације пројекта „Србија 3Д“ на Електронском факултету

Посетиоци портала „Србија 3Д“  могу виртуелно да посете чак 43 различита културно-историјска споменика, а велику новину представља интерактивни квиз где се може проверити знање стечено посетом сајту.

Image
Електронски факлултет у Нишу наставио је и ове године рад на пројекту „Србија 3Д – Платформа за дигитализацију непокретних културних добара Србије“ под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

Овогодишњи рад на пројекту подразумевао је наставак уобичајених пројектних активности које се односе на дигитализацију непокретне културне баштине наше земље беспилотном летелицом и постављање дигитализованих објеката на портал.

На сајту је сада могуће видети 43 различита културно-историјска споменика, а новину представља интерактивни квиз за посетиоце сајта који на тај начин могу тестирати своје знање стечено виртуелним обиласком понуђених локалитета.

Као и ранијих година, тим пројекта „Србија 3д“ чине запослени на Електронском факултету у Нишу: др Стевица Цветковић, Матија Шпелетић, спољни сарадници: Јулка Кузмановић Цветковић, Милан Тодоровић,  Бобан Рајковић, Зоран Радосављевић-Кики, а пројектом руководи др Никола Стојановић.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама