Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Награде САНУ нашим студентима

Огранак САНУ у Нишу доделио је награде за најбоље радове на 12. Међународној конференцији студентских пројеката (IEEESTEC), а награђена је Анђела Антић, студент Електронског факултета у Нишу  чији је рад проглашен најбољим од стране рецензената. Данило Ђорђевић, такође са нашег факултета, награђен је за рад са најбољом практичном реализацијом.

Image
Огранак САНУ у Нишу је наградио и пет студената Електронског факултета Универзитета у Нишу на основу увида у укупне резултате студијског и научног рада. Награђени су Нађа Гавриловић, мастер студије, Новак Радивојевић, трећа година ОАС, Тамара Митић, мастер студије и Александра Станојевић, мастер студије.
Александру Гаврићу са нашег факултета је овом приликом уручена и стипендија Фондације за студије наука и уметности САНУ, из области електротехничких наука.

Награде је добитницима уручио академик Нинослав Стојадиновић, председник Огранка САНУ у Нишу.

 “Став пема младим људима морамо да променимо базично, из фудамента”, казао је академик. “Причамо о  одласку младих људи, а онда направимо једну промоцију у Палати Србије. Није то довољно. Све мора да крене из базе”, истакао је Стојадиновић.

Анђела Антић је добила награду за  најбољи рад на Међународној конференцији студентских пројеката IEEESTEC.

“Студент сам прве године докрорских студија, а награду сам добила за рад у коме сам на наколико различитих  метода машинског учења показала какав је утицај методе израчунавања корелације, да ли она побољшава њихове корелације или не и то је награђено. Награда ми пуно значи јер ми даје подстрек да се и даљем трудим и радим. Да би неки рад заслужио награду потребно је радити у континуитету, то је неки лагани прогрес. Не може се кампањским радом ништа учинити”, закључује Анђела.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама