Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Положен камен темељац за Вишенаменску лабораторијску ламелу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић положила је камен темељац за изградњу Вишенаменске лабораторијске ламеле Електронског факултета у Нишу. Она је такође посетила Стартап центар на нашем факултету где се састатла са представницима ИТ компанија.
Премијерка Србије је свој боравак у Нишу започела обиласком радова на изградњи Научно-технолошког парка Ниш, који се гради поред Електронског факултета, а потом је своју посету наставила на нашем факултету.

Овом приликом одржан је састанак са представницима привреде, али је премијерка такође и упознала станаре Стартап центра на Електронском факултету са којима је било речи о развоју ИТ сектора
Након обиласка Стартап центра уследила је и главна свечаност, тј. полагање камена темељаца за изградњу Вишенаменске лабораторијске ламеле Електронског факултета у Нишу. 

Камен темељац положили су Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије, Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, проф. др Драган Манчић, декан Електронског факултета, Дубравка Негре, шеф регионалног представништва за Западни Балкан ЕИБ, као и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.
Овом приликом Ана Брнабић је поручила да је ово права инвестиција у будућност. 

"Требало је 43 године да будемо као земља зрели, свесни и способни да бисмо остварили тај сан из 1975. године и то ћемо завршити. Ниш ће поново постати центар електронске индустрије, Ниш ће поново постати град напредних технологија, Ниш ће бити један од центара нове конкурентније Србије – Србије која ће бити победник у 21. веку", рекла је премијерка.

Декан Електронског факултета, проф. Др Драган Манчић, истакао је да ће изградњом овакве ламеле бити обезбеђени најбољи услови за рад младих талената и истраживача.

"У ламели је планирано отварање више центара, попут центра за обновљиве изворе енергије, за примену ИТ технологија у електроенергетици, за дигитализацију научне и културне баштине, и за истраживање и развој медицинске опреме", поручио је декан.

Лабораторисјка ламела, као и научно-технолошки парк, требало би да буду завршене наредне године.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама