Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Програм за младе таленте компаније Huawei "Seeds for the future"

Seeds for the future ове године окупља 3.500 студената из 120 земаља света


Почеле пријаве за програм за младе таленте компаније Huawei Technologies, партнера Електронског факултета
Image

Студенти техничких факултета и информационих технологија у Србији од данас па до 7. октобра могу да се пријаве за учешће у програму за младе таленте компаније Huawei "Seeds for the future". Програм се и ове године одржава онлајн и окупиће најбоље IT студенте у Србији. Од 11. до 19. октобра млади таленти ће имати прилику да уче о 5Г мрежи и вештачкој интелигенцији, али и да доживе традиционалну и модерну Кину кроз несвакидашње виртуелне туре.

Програм је намењен свим студентима треће и четврте године основних, као и мастер студија. Намењен је онима које интересује ICT индустрија и који добро говоре енглески језик. Када је реч о броју учесника, не постоје ограничења и квоте, важно је једино да студент испуњава прописане критеријуме за апликацију.

Овогодишњи програм студентима нуди могућност да стекну незаборавно онлајн искуство на пољу технолошких иновација и међукултуралних размена. Захваљујући најбољим стручњацима и предавачима из целог света, моћи ће да науче нешто више како о компанији Huawei, тако и о најновијим технолошким трендовима. Млади таленти ће имати прилике да открију на који начин функционише технолошки екосистем у Кини и шта све данас крије кинеска култура, али и да виртуелно обилазе изложбене дворане, кампусе и продавнице.

У односу на претходне године када је трајао краће, овогодишње полазнике очекује програм у трајању од осам дана. У склопу интерактивних и динамичних учионица, групних дискусија, дебата, округлих столова и различитих формата курсева, студенти ће моћи да размењују знања и искуства са колегама из целог света.

Током програма, млади таленти ће моћи да учествују у почетним и напредним курсевима о најновијим технологијама попут 5Г, цлоуд рачунарства и вештачке интелигенције. Кроз програм ће их водити стручњаци компаније Huawei, професори и научници који ће делити своје знање из најразличитијих области, од сајбер безбедности до авио-индустрије.
У циљу повећања социјалног предузетништва, тимског рада и развијања лидерских способности и осец́аја друштвене одговорности, учесници ће бити део групног пројекта „Tech4Good“.

На крају обуке, сви студенти који успешно положе завршни испит, од компаније ће добити Huawei сертификат, а за најбоље су припремљене вредне награде у виду лаптопова, сатова и таблета.

Покренут 2008. године, програм "Seeds for the future" већ дужи низ година одржава се у Кини, у седишту компаније Huawei, а у програму су до сада учестовали студенти са више од 500 универзитета из целог света. У склопу програма студенти су до сада имали прилике да бораве у Шенжену и да упознају технологије које је развила и које примењује водећа IT компанија. Seeds for the future је присутан у 130 земаља, а прошле године је окупио више од 3.000 учесника. Скоро једну трећину учесника чине жене.

Основни циљ SEEDs пројекта је да омогући студентима да стекну практично искуство из прве руке у једној од највећих светских технолошких компанија.
Мисија пројекта је развој талената, подстицање размене знања, промоција ICT области и охрабривање студената да постану део дигиталног света.

Сви заинтересовани студенти који испуњавају основне услове могу да аплицирају за учешће у програму путем е-маил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. За пријаву су потребни:
•    CV
•    Просек изнад 7.5
•    Троминутни видео или мотивационо писмо које садржи од 400 до 600 речи, а које показује интересовање за ICT индустрију, циљеве, ентузијазам и жељу за учењем
•    Заинтересованост за кинеску културу и традицију
•    Студенти могу да пошаљу и друге материјале, ако желе, као што су академски чланци и слично

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама