Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Електронски факултет овогодишњи домаћин националне ЕТРАН конференције

Електронски факултет из Ниша је овогодишњи домаћин 68. националне ЕТРАН конференције и 11. међународне IcETRAN конференције, која ће се одржати на нашем факултету у периоду од 3. до 6. јуна 2024. године.

Image
Друштво за ЕТРАН је најстарије, највеће и најпрестижније професионално удружење Србије у области електротехничког инжењерства и сродних области. Oд 1955. године организује националне конференције (под именом ЕТАН), које су привлачиле истраживаче из екс‐Југославије и региона. Године 2014, ЕТРАН је почео серију међународних конференција IcETRAN које се организују истовремено са националним конференцијама ЕТРАН.

Међународна конференција IcETRAN биће организована уз подршку међународног удружења IEEE, па ће радови са конференције бити уврштени у IEEE Xplore базу. ЕТРАН и IcETRAN конференције укључују позивна предавања, туторијале, округле столове и седнице у оквиру шеснаест области инжењерства, које негују секције Друштва за ЕТРАН.

Позивају се аутори да своје оригиналне теоријске или практичне резултате истраживања презентују на овогодишњој Конференцији. Нарочито се позивају студенти мастер и докторских студија да поднесу радове који ће конкурисати за награду Најбољи рад младог аутора у оквиру сваке секције.

Као овогодишњи домаћин престижне ЕТРАН конференције Електронски факултет свим учесницима и посетиоцима царског града Ниша жели пре свега пуно успеха и угодан боравак на нашем факултету и граду.
Опширније о конференцији, пријави рада и регистрацији можете сазнати на сајту.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама