Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Електронски факултет у Нишу и Поморски факултет из Котора потписали уговор о сарадњи

Електронски факултет проширио је свој круг академских сарадника из иностранства потписивањем уговора о сарадњи са Поморским факултетом из Котора, Универзитета у Црној Гори.

Image
Деканица Поморског факултета Котор, проф. др Татијана Длабач и декан Електронског факултета, проф. др Драган Манчић, у понедељак 5. фебруара потписали су уговор о сарадњи.

Међу кључним тачкама новопотписаног уговора су развој научноистраживачке сарадње два факултета из подручја техничких наука, мобилност наставника и студената, заједничко коришћење лабораторијске опреме, као и организација летњих школа.

Поред професорке Длабач, састанку су присуствовали доц. др Мартин Ћаласан са Електротехничког факултета из Подгорице и мр Илија Кнежевић, сарадник у настави са Поморског факултета из Котора.
Електронски факултет представљали су, поред декана и продекан за науку проф. др Небојша Дончов, продекан за финансије проф. др Бобан Веселић, као и проф. др Милутин Петронијевић.
Image
Делегација Поморског факултета је овом приликом, у организацији професора Петронијевића, посетила лабораторије Катедре за енергетику, након чега је организован радни састанак у вези краткотрајне мобилности студената, заједничког истраживачког рада и могућности учешћа на заједничким пројектима.

Професор др Ненад Цветковић са катедре за Теоријску електотехнику Електронског факултета сарађује са деканицом Длабач кроз активно учешће професорке Длабач у програмском одбору међународне конференције International Conference on Applied Electromagnetics – PES, те је тако потписивање уговора створило јачу везу међу академским заједницама.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама