Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Electronics Engineering Cup - такмичење у пројектовању штампаних плоча

Electronics Engineering Cup је догађај који окупља студенте и ученике са циљем учења и такмичења у области анализе дизајна електронских кола и пројектовања штампаних плоча.
Image
Едукативни део Electronics Engineering Cup-a одржан је у другој недељи априла на Електронском факултету, том приликом окупљени студенти и ученици слушали су о изворима напајања и комуникационим протоколима, са посебним акцентом на правила рутирања ових кола на штампаној плочи. Предавања је одржао маст. инж. Александар Стефанов из Новог Сада.

Догађају су присуствовали студенти на модулу Електронске компоненте и микросистеми, јуниор инжењери за пројектовање PCB-a компаније DMV из Ниша, као и ученици и професори ЕТШ “Никола Тесла” из Ниша.

После едукативног дела, у току маја месеца, биће одржано хакатон-такмичење у пројектовању штампаних плоча. Идеја је да ово такмичење буде локална рунда за европско такмичење TIE, које се већ 20 година организује у Сибиу, Румунија.

Electronics Engineering Cup организовали су Катедра за микроелектронику и ИЕЕЕ студентски органак Ниш у сарадњи са предавачем Александром Стефановим.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама