Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Донација нишке ИТ компаније Ingsoftware Електронском факултету

Приликом потписивања уговора о пословно-техничкој сарадњи Електронског факултета из Ниша и компаније Ingsoftware реализована је и донација рачунарске опреме нашој установи.
Image
Представници Електронског факултета потписали су Уговор о пословно-техничкој сарадњи са нишком ИТ компанијом Ingsoftware, а том је приликом реализована и донација рачунарске опреме коју је "Инг" поклонио нашој установи за опремање једног од кабинета у новој Ламели.
Донирана је опрема у вредности од око 400.000,00 динара, која укључује десктоп и лаптоп рачунаре, пројектор, дрон и пратеће периферије.

Представник компаније, Мирољуб Бошковић је током потписивања изразио наду да је ово само први корак у овој обострано корисној сарадњи, с обзиром на велики потенцијал који види у даљем повезивању факултета и ове компаније која има преко 120 запослених из целе Србије, а у којој се праксе за студенте организују током целе године.

Декан Електронског факултета, проф. др Драган Манчић, такође је изразио задовољство потписивањем уговора и сарадњом са домаћом нишком компанијом.
Image
Ingsoftware који је основан 2009. године, бави се развојем дигиталних производа и ради са клијентима као што су Porsche Informatik, Palfinger i SPAR, а осим студентских пракси, планира студентима да понуди и интересантна предавања која могу да им помогну да започну успешну каријеру у ИТ индустрији.

Ова сарадња остварена је у оквиру пројекта под називом “Legacy” који је компанија Ingsoftware  започела овог лета, с циљем да нагласи значај Ниша као једног од највећих ИТ центара у земљи и то кроз подршку образовним институцијама и пројектима од локалног значаја, као и оснаживањем иницијатива цивилног друштва у граду.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама