Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Донација лабораторијских макета за рад студената у области серво погона

Електронски факултет у Нишу добио је донације у виду лабораторијских макета двомоторних серво погона са асинхроним и моторима са сталним магнетима, од стране компанија Мицубиши електрик и Херц аутоматика.

Осим опреме, за студенте који се могу јавити за коришћење исте, обезбеђене су и све потребне софтверске лиценце.
Image
Представници компанија Мицубиши електрик и Херц аутоматика посетили су Електронски факултет и овом приликом уручили донацију у виду лабораторијских макета двомоторних серво погона са асинхроним и моторима са сталним магнетима.
На макетама се налазе операторски панел и PLC уређај са пратећом опремом. Осим опреме, за студенте су обезбеђене и све потребне софтверске лиценце. Макете су намењене за рад студената у области програмирања PLC-а, управљања серво погонима, визуелизацији и програмирању операторских панела и слично.

Мицубиши електрик је глобална компанија, произвођач опреме за аутоматизацију у индустрији: ПЛЦ контролери, фреквентни регулатори, индустријски роботи, серво погони, HMI панели, склопна техника и SCADA контролни системи.

Херц аутоматика
је локална компанија из Ниша која реализује решења из области рударства и металургије, прераде вода, роботике, процесне индустрије, енергетике, вентилације, грејања и хлађења. Осим израде индустријских решења, инжењерски тим реализује и специфична развојна решења и пружа услуге саветовања.
Image
Заинтересовани студенти за рад са овом опремом могу посетити Лабораторију за електромоторне погоне (просторија 27 у приземљу) или се обратити на мејл - Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Макете се могу користити и за израду студентских завршних и мастер радова.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама