Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Велики број средњошколаца и многобројне компаније обележили овогодишњи Дан отворених врата Електронског факултета

Електронски факултет из Ниша организовао је Дан отворених врата (Elfak Open Day) и овом приликом угостио велики број средњошколаца из Ниша и других градова у Србији. На својеврсном сајму који је том приликом такође организован представио се велики број домаћих и страних компанија.

Image
Електронски факултет у Нишу отворио је своја врата са жељом да будућим бруцошима, али и својим актуелним студентима приближи могућности које нуди студирање у нашој установи. Средњошколци из Ниша, Врања, Лесковца, Власотинца, Пирота, Параћина, Зајечара, Бора и других градова били су 23. априла гости Електронског факултета и уверили се због чега је овај факултет један од најтраженијих у Србији.

Будући бруцоши су поред обиласка штандова на којима су разговарали о условима уписа и начину студирања били учесници великог броја радионица, док је за наставнике уприличен свечани пријем у деканату Електронског факултета.

Овом приликом реализоване су радионице Како сами можемо да производимо електричну енергију користећи соларне панеле, Примена RGB диода, Ембедед системи: Осмислите, креирајте, трансформишите, Моћ NI myDAQ уређаја! Упознајмо електрично коло, Завирите у свет израде Android апликација - MIT App Inventor, Закорачите у виртуелни свет просторног звука, Хаковање клима-уређаја, Креирајте свој простор Виртуалне Реалности, Интернет ствари: Ваша улазница за свет будућности, Употреба апликација Генеративне Вештачке Интелигенције у средњим школама, Свет мобилне роботике.
Такође, средњошколци су били учесници квиза општег знања који је окупио велики број заинтересованих и на коме су учесници добили вредне награде које су обезбедиле компаније учеснице ове манифестације.

Компаније са којима Електронски факултет из Ниша успешно сарађује (BizLink, Bosch, Brose, Coca Cola HBC, Diffine, DualSoft, Elrad, Gruner, AST, HS Devices, ING, Johnson Electric, Kontekst, Mikro Kontrol, NIS Naftagas, RATEL, RCM, SMC, Tigar Tyres, Veriest, Vtool, Xingyu, Zijin Copper, Zumtobel Group)  имале су и своје штандове на којима су презентовале свој рад, новитете,  говориле о профилима инжењера који су потребни данашњој индустрији, те представиле програме стипендирања и праксе за наше студенте.

Још једном, хвала свима који су помогли догађај, свим посетиоцима, компанијама, спонзорима.

Видимо се следеће године!

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама