Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Уместо Свечане академије - реч декана поводом Дана факултета

Image

Поштоване колегинице и колеге,

Поштовани партнери,

Драги студенти,

Драги пријатељи,

 

Услед актуелне епидемиолошке ситуације, нажалост, ни ову 61. годину постојања и рада Факултета не можемо да прославимо како доликује, заједно на Свечаној академији.

Ниједан амфитеатар Факултета, нити свечана сала, нису довољно велики да, уз поштовање прописаних епидемиолошких мера, приме све вас, без којих не можемо да замислимо Свечану академију.

Не можемо и не желимо да бирамо кога ћемо позвати.

Сви су подједнако заслужни што поносни дочекујемо и овај Дан Факултета.

Најпре студенти, ради којих Факултет постоји и ради којих настојимо да сваког дана будемо све бољи, и као појединци и као установа. Они су нама поверили своје образовање, и зато највећу одговорност носимо пред студентима. Али одговорност сносе и они сами, јер ми њима поверавамо будућност наше деце и наше земље.

И драге колеге, сви запослени Факултета, који су и у овој школској години, захваљујући изузетној посвећености и раду у овим ванредним, отежаним околностима, омогућили да Факултет несметано обавља своју делатност и остварује постављене циљеве.

И пријатељи Факултета, пословни партнери, који су и током протекле године нашим студентима обезбедили награде, стипендије и плаћене стручне праксе, и који подржавају научноистраживачку делатност студената и запослених на Факултету, али и обезбеђују радна места за наше студенте.

И драге колеге са других факултета јер, кроз изванредну сарадњу коју негујемо деценијама, проналазимо и остварујемо заједничке циљеве.

И наравно, представници Града Ниша и ресорног Министарства, без чије подршке и улагања, реализација стратешких пројеката, унапређење инфраструктуре и услова рада на Факултету, не би били могући.

У нади да ћемо ускоро, са осмехом на лицу који неће бити скривен испод заштитних маски, моћи да вам широм отворимо врата и пожелимо добродошлицу како би заједно прославили наше успехе и достигнућа, наставићемо да непоколебљиво радимо на остваривању визије Факултета. Наставићемо да преносимо знање нашој деци и настојаћемо да, уз константно унапређење организационих, кадровских и просторних услова, усавршавање наставних планова и програма и приближавање захтевима привреде који се стално мењају, останемо лидери у области образовања и науке и дамо допринос свом граду, региону и држави.

Зато, овим путем, желим да се, најпре, захвалим својим драгим колегиницама и колегама на изузетној сарадњи, несебичном раду и труду, преданости, солидарности и колегијалности. Честитам оним колегиницама и колегама који су ове године остварили јубилеје од 10, 20 и 30 година радног односа.

Хвала драгим пријатељима Факултета, који су и ове године обезбедили награде за наше најбоље студенте.

Желим да се захвалим Влади Републике Србије, Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Граду Нишу, на изузетној сарадњи и подршци.

Честитам свим студентима који су поводом Дана Факултета добили посебна признања и признања по основу успеха у претходној школској години.

Дипломцима бих и ове године упутио исту поруку и молбу да наставе своје даље школовање и да своју каријеру успешно граде у Србији.

Бруцошима бих пожелео добродошлицу, а свим студентима успешну школску годину.

Драги студенти, наставите да учите, истражујете и надограђујете своје знање, јер једино тако градите сигурну будућност, а ми ћемо, као ваш ослонац на том путу, наставити да стварамо услове који ће вам омогућити да несметано развијате своје потенцијале.

На крају, желео бих да вам честитам 61 годину постојања и рада Факултета, са жељом да и у годинама које следе наставимо да успешно и предано радимо и остварујемо резултате, као што је то чињено и кроз дугу историју Факултета, како би нашим следбеницима оставили надограђено богато наслеђе које су нама оставили наши претходници.

Image

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама