Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Бруцоши, добродошли на факултет будућности

Упис је завршен и пред нама, а посебно пред бруцошима, је нова академска година. Електронски факултет у Нишу, као институција која постоји и успешно ради више од пола века, сваке године је бројнија за велики број студената. Ти студенти се у нашој установи пре свега школују и постају академски грађани своје земље, а касније и врхунски стручњаци у својим областима, признати у домаћим, али и у међународним оквирима.

Ове године, Електронски факултет у Нишу је за школску 2019/2020. годину расписао конкурс за упис нових чланова и овом приликом желимо да истакнемо да ће наш факултет у следећих годину дана бити богатији за нових 530 бруцоша. Новим бруцошима су додељени индекси, па је све спремно за њихову прву академску годину.
Image
У првом уписном року, Електронски је уписало 512 бруцоша, а од тог броја чак њих 483 су на буџету, а њих 29 самофинансирајућих. Оно што такође ваља напоменути из буџета ће се финансирати и троје студената из такозваних афирмативних група. Два припадника ромске националне мањине и једна особа са инвалидитетом. Све ово потврђује да је Електронски факултет у Нишу факултет за свакога ко искрено жели да се едукује на прави начин и што је још важније, стечено знање примени у пракси.

Што се другог уписног рока тиче, из једноставног разлога попуњености буџетских места, били смо у могућности да само отворимо самофинасирајућа. Попунили смо додатних 18 позиција, те нам све то даје број од 530 нових, будућих академских грађана наше земље, за ову школску годину.

На свечаној додели индекса у амфитеатру "Никола Тесла" новим студентима обратили су се декан факултета проф. др Драган Манчић, продекан за наставу, проф. др Леонид Стоименов, као и представници студентског парламента.
Том приликом пожелели су бруцошима добродошлицу, те да ће им марљив и вредан рад током студирања, као и искуства са факултета, донети неопходно знање, које ће им касније у животу значити и бити од велике помоћи.
Оно што бруцоше у наставку чека, поред текућих обавеза у виду похађања предавања и стицање знања, јесте и сазнање да наш факултет предњачи у реализацији пројеката Европске уније у оквиру студентске мобилности. Све значајнији број наших студената један семестар или целу школску годину проводи не неком од престижних европских универзитетата, што за њих представља непроценљиво међународно искуство. Ту су и студентске стручне екскурзије, посете сајмовима технике у земљи и иностранству, посете привредним субјектима, другим факултетима и институтима као и још много тога.
 
Електронски факултет у Нишу је још једном показао да је један од најтраженијих факултета у овом делу Србије на чему смо посебно поносни, а обећавамо да ћемо се трудити да сваке године напредујемо и стварамо што боље услове за рад и успешно школовање великог броја студената.

Бруцоши, добродошли!

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама