Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

[ВИДЕО] Александру Миленковићу награда Привредне коморе Србије

Привредна комора Србије (ПКС) доделила је по 55. пут Годишње награде за најбоље докторске дисертације студентима факултета са оригиналним научним доприносима од изузетног значаја у одређеној научној области, а са директним или потенцијалним значајем за примену у привреди. Међу овогодишњим лауреатима је и доцент Електронског факултета, др Александар Миленковић.

Image
Фото: Привредна комора Србије (Бобан Ристић)
За најбоље докторске дисертације за школску 2021/2022. конкурисалo је 30 радова са 18 факултета из четири универзитета, а награђено је укупно 11 радова из области електротехнике, грађевинарства, машинства, медицине, технологије, саобраћаја, фармације, електронике и економије.

Међу 11 награђених нашао се и доцент са Електронског факултета из Ниша, др Александар Миленковић са темом „Унапређење концепта медицинских информационих система у циљу смањења ефеката и последица епидемија и пандемија“.

Привредна комора Србије наставила је педесетпетогодишњу традицију Привредне коморе Београда у награђивању најбољих научних радова чија су решења примењива у привреди и доприносе развоју науке, економије и друштва у целини.

Основни критеријуми при оцењивању били су релевантност научног рада, објављивање у референтним међународним часописима и применљивост у привреди, са акцентом на допринос датог решења унапређењу у привреди.

Одлуку о најбољим радовима донео је стручни Жири који укључује реномиране професоре са факултета Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Приштини са седиштем у Косовској Митровици.

Награда за најбоље докторске дисертације додељује се од 1968. године.

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18104 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама