Новости и обавештења

Најновије вести са Електронског факултета у Нишу

Електронски прославио 59 година постојања и рада

Електронски факултет у Нишу обележио је 59 година постојања и рада, а том приликом на главној свечаности, одржаној у петак 29. новембра, додељене су награде и признања колективима и појединцима за изузетан допринос раду и развоју Електронског факултета, јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 30 година проведених у радном односу, као и награде најбољим студентима.

Image
Манифестација обележавања свечаности почела је у уторак, 26. новембра када је било свечано додељивање награда и признања студентима Факултета који су постигли изузетне резултате у студирању. Затим су наредног дана, у среду, 27. новембра свечано додељене дипломе студентима који су завршили oсновне, основне академске и мастер академске студије.
Image

Четвртак, 28. новембар нам је донео факултет пун ученика како основних, тако и средњих школа, те наших студената истраживача, а све то захваљујући  12. конференцији студентских пројеката IEEESTEC. Ове године су на конференцији били презентовани радови и практичне реализације студената и ученика средњих школа.

Овом приликом одржан је и Дан отворених врата (Open day) где је Факултет презентовао своје образовне могућности и капацитете, студијски програм основних академских студија са одговарајућим модулима, те организовао обилазак лабораторија. 

Image

Главни дан у недељи обележавања 59 година постојања и рада Електронског факултета у Нишу био је петак 29. новембар.
Започео је, као и неколико претходних година, тако што су уручени „Златни индекси“ генерацији студената који су уписали Електронски факултет школске 1969/1970. године.

Image

Свечана академија кренула је у нашем највећем амфитеатру тачно у подне, а на њој смо поред уметничког дела за који је био задужен Академски хор СКЦ-а Ниш, чули и поздравне говоре декана наше установе проф. др Драгана Манчића, председника Савета факултета проф. др Драгана Пантића, те ректора Универзитета у Нишу проф. др Драгана Антића. Такође, скупу се у име нашег града обратио и градноачелник Ниша Дарко Булатовић, а у име гостију са других Универзитета, то је учинио професор из Бугарске, Валери Младенов, са Техничког универзитета у Софији.

На академији су такође додељене награде и признања колективима и појединцима за изузетан допринос раду и развоју Електронског факултета у Нишу, јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 30 година проведених у радном односу, али и оно најважније - награде најбољим студентима ове установе. 

Основни подаци

Адреса: Александра Медведева 14, 18115 Ниш
Тел: +381 (18) 529-105
Факс: +381 (18) 588-399
e-mail: efinfo@elfak.ni.ac.rs
ПИБ: 100232259
Текући рачун: 840-1721666-89

Факултет на друштвеним мрежама