Elektronski fakultet obeležio 58 godina postojanja i rada

Elektronski fakultet u Nišu protekle nedelje obeležio je 58 godina postojanja i rada. Program obeležavanja Dana Fakulteta sadržao je niz aktivnosti, čiji su nosioci, pored uprave Fakulteta, bili i članovi Studentskog parlamenta.

Čitav program započeo je u utorak na najbolji mogući način, svečanom dodelom povelja i pohvalnica studentima koji su postigli natprosečne rezultate u studiranju. U istom ritmu nastavljeno je i u sredu, kada su dodeljene diplome studentima koji su završili osnovne, master i strukovne akademske studije.

 

dan-fakulteta-58-slika-1

 

Za četvrtak je bila zakazana 11. konferencija studentskih projekata IEEESTEC. Kao i svake godine, ova konferencija je i sada ispunila sva očekivanja. Mali je bio amfiteatar A2 da primi sve zainteresovane studente, srednjoškolce, ali i osnovce, koji su hteli da prisustvuju ovoj svečanosti, ali i radionicama koje su organizovali predstavnici konferencije. Ove godine prezentovano je 85 radova autora iz Srbije i inostranstva iz oblasti računarstva, elektronike, automatike, mikroelektronike, telekomunikacija i elektroenergetike. Gosti iz srednjih i osnovnih škola su imali mogućnost da u radionicama, postavljenim u Centru za inovativno preduzetništvo mladih na našem fakultetu, uz pomoć stručne pomoći nauče neka nova znanja i veštine.

 

dan-fakulteta-58-slika-2

 

Poslednji, ali i najsvečaniji dan obeležavanja 58 godina postojanja i rada, bio je petak, 30. novembar. Prvo su u sali 1 uručeni „Zlatni indeksi“ generacijama studenata koje su upisale Elektronski fakultet školske 1966/67. i školske 1968/69. godine, čime je fakultet pokazao da misli na svoje nekadašnje studente, te da bi ovakva okupljanja koja svima prijaju, mogla preći u tradiciju.

 

Glavna svečanost održana je u podne u amfiteatru A1. Na svečanoj akademiji bilo je predstavnika gotovo svih fakulteta u Nišu, zatim gostiju sa Univerziteta iz Bugarske, predstavnika Vojske Srbije, prijatelja fakulteta i saradnika, a takođe tu su bili i predstavnici Grada Niša, na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

 

dan-fakulteta-58-slika-3

 

Na akademiji su dodeljene nagrade i priznanja kolektivima i pojedincima za izuzetan doprinos radu i razvoju Elektronskog fakulteta u Nišu, jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 30 godina provedenih u radnom odnosu i nagrade najboljim studentima.