Roaming Networks donirao opremu Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu

Predstavnici  Roaming Networks grupe svečano su uručili opremu za unapređenje kvaliteta nastave visokog obrazovanja na Elektronskom fakultetu u Nišu u četvrtak, 25. oktobra u prostorijama fakulteta.

roaming-netvorks-1 roaming-netvorks-2

        
Ove godine obeležava se jubilarnih 10 godina poslovanja kompanije Roaming Networks, a jedna od strateških odluka menadžmenta je podrška visokoobrazovnim institucijama u Srbiji.
Tehnički direktor Roaming Networks kompanije Marko Garić  rekao je prilikom predaje opreme da je kompanija prepoznala rad i trud koji nastavni kadar na niškom fakultetu ulaže u studente i da u kompaniji rade sjajni, mladi inženjeri koji su došli upravo sa ovog fakulteta.
 „Sa rastom kompanije raste i potreba za velikim brojem stručnog, visokoobrazovanog kadra. Cilj nam je da studenti znaju da smo tu da ih podržimo i damo im priliku da znanje stečeno na fakultetu primene u praksi – istakao je on.
Prodekan prof.dr Boban Veselić  iskazao je zahvalnost kompaniji Roaming Networks.
„Srećni smo da jedna ovako velika kompanija prepoznaje značaj edukacije mladih u Srbiji.  Kompanija Roaming Networks pruža našim studentima priliku za napredak u praktičnom delu školovanja, kao i priliku za zaposlenje. Veliko hvala Roaming Networks-u na donaciji koja će našim studentima pomoći u daljem sticanju znanja.“ – zaključio je prodekan.
Donirana računarska oprema biće postavljena u Laboratoriji za mikrotalasnu tehniku i bežične komunikacije Katedre za Telekomunikacije, i koristiće se za naučno–istraživački rad i izvođenje praktičnih vežbi na predmetima modula Telekomunikacije – Radiokomunikacioni inženjering i tehnologije na osnovnim i master akademskim studijama.
 roaming-netvorks-3
O kompaniji:
Roaming Networks je jedna od vodećih kompanija za projektovanje i impelmentaciju rešenja u ICT industiji u zemlji i regionu Balkana.
Pruža profesionalne usluge u oblastima pristupnih, pasivnih optičkih i IT mreža, transportnih i pristupnih sistema, IT infrastrukture, data centara i sistema tehničke zaštite.
Posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Austriji, Nemačkoj. Početkom ove godine otvorila je kancelarije u USA i započela sa partnerima projekat modernizacije radio mreže za hitne intervencije u drzavama Ilinois I Indijani.  
Roaming Networks Grupa ima preko 400 zaposlenih, a partnerski saradjuje sa 15 globalnih kompanija.  
Stalnim razvojem kompanija teži da se proširi na nova tržišta Evrope, Amerike i Bliskog Istoka u domenu komunikacionih tehnologija.

www.roamingnetworks.com