Zahvalnica Elektronskom fakultetu za podršku organizaciji sastanka IEEE Regiona 8

Od 19. do 21. oktobra u Beogradu je održan 111. sastanak IEEE (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike) Regiona 8, sa preko 130 delegata iz oko 60 zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka.

 

IEEE Sekcija Srbije i Crne Gore, kojom predsedava Vera Marković, profesor Elektronskog fakulteta u Nišu, imala je veliku čast da joj je poverena organizacija ovog velikog internacionalnog skupa.

 

Elektronski fakultet u Nišu, koji okuplja veliki broj članova IEEE u redovima nastavnog osoblja i studenata, dao je poseban doprinos organizaciji ovog značajnog događaja, te je, u znak zahvalnosti za podršku, dekanu prof. dr Draganu Mančiću uručena zahvalnica.

 

ieee-2018-1

 

Institut inženjera elektrotehnike i elektronike je najveće neprofitno svetsko udruženje u oblasti tehnike, sa preko 400.000 članova u oko 175 zemalja, posvećeno tehnološkom razvoju, nauci i obrazovanju u širokom spektru disciplina.

 

ieee-2018-2

 

Skup je ocenjen kao veoma uspešan, a gosti sa tri kontinenta su, prema brojnim izjavama, poneli prijatne uspomene iz naše zemlje.