Saradnja sa kompanijom Johnson Electric

Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu imaće priliku da stručnu praksu obavljaju u kompaniji „Džonson elektrik“. Ovo je rezultat ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji potpisanog između Elektronskog fakulteta i kompanije Johnson Electric.


Nakon posete studenata Elektronskog fakuteta u Nišu kompaniji Johnson Electric, pre par meseci, kada su studenti imali priliku da vide kako funkcioniše jedna od vodećih kompanija u gradu, naš fakultet je sada saradnju sa ovom kompanijom podigao na viši nivo.

 

studenti-poseta-dzonsonu

 

U petak, 14. septembra potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, a ovim ugovorom, koji je ispred Elektronskog fakulteta potpisao dekan prof. dr Dragan Janković sa menadžmentom kompanije, utvrđuju se ciljevi, predmet i način dugoročne poslovne saradnje između dva uspešna kolektiva u našem gradu.

 

potpisivanje-ugovora-je

 

Sam ugovor doprineće saradnji dve strane u oblasti delatnosti visokog obrazovanja, a čiji je cilj unapređenje nastave i naučnoistraživačkog rada. Takođe, obezbeđena je saradnja u pogledu organizovanja stručne prakse, odnosno praktične nastave studenata fakulteta u pogonima Kompanije, kao i saradnja u realizaciji naučnoistraživačkih, razvojnih i inovacionih projekata na nacionalnom i međunarodnom nivou.