• Zašto Elektronski fakultet u Nišu?

  Elektronski fakultet u Nišu predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku organizaciju i instituciju od posebnog društvenog interesa koja uspešno prati razvoj elektrotehnike i informaciono-komunikacionih tehnologija u svetu računarstva.

 • Srednjoškolci iz Norveške posetili Elektronski fakultet

  Elektronski fakultet u Nišu bio je domaćin učenicima trećeg razreda srednje škole IT odeljenja Tehničke škole iz Norveške.

 • Otvaranje Startap centra

  Elektronski fakultet u Nišu otvorio je Startap centar u okviru fakulteta. Svečanom otvaranju je, pored dekana Dragana Jankovića, prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, te ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnologije, Nenad Popović.

Novosti

 • utorak, 15. maj 2018. u 11:00 Donacija opreme i EDA softverskih licenci za projektovanje i verifikaciju čipova Elektronskom fakultetu u Nišu

   Studenti Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu imaju mogućnost da savladuju nove veštine u razvoju i verifikaciji čipova zahvaljujući donaciji kompanije HDL Design House u računarskoj opremi i licencama za softverske programe koji se koriste u projektovanju hardvera.

 • petak, 11. maj 2018. u 14:54 Zašto Elektronski fakultet u Nišu?

  Elektronski fakultet u Nišu predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku organizaciju i instituciju od posebnog društvenog interesa koja uspešno prati razvoj elektrotehnike i informaciono-komunikacionih tehnologija u svetu računarstva.

 • četvrtak, 10. maj 2018. u 14:30 Srednjoškolci iz Norveške posetili Elektronski fakultet

  Elektronski fakultet u Nišu bio je domaćin učenicima trećeg razreda srednje škole IT odeljenja Tehničke škole iz Norveške.

 • sreda, 04. april 2018. u 12:30 Promocija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

  Pozivamo vas da dođete na promociju Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 2018.

 • ponedeljak, 02. april 2018. u 14:53 Zbirka zadataka za prijemni iz Matematike
 • petak, 30. mart 2018. u 14:48 Fakultet ugostio buduće studente

  Elektronski fakultet u Nišu otvorio je vrata za sve posetioce u još jednom “Danu otvorenih vrata” koji je održan u našoj ustanovi. Ovom prilikom svi zainteresovani učenici, roditelji, profesori i mnogi drugi mogli su da obiđu fakultet i upoznaju se sa obrazovnim kapacitetima, studijskim programima i perspektivama koje pruža studiranje na našem fakultetu.

 • sreda, 28. mart 2018. u 11:19 Dan otvorenih vrata i festival Nauk nije bauk

  Na Elektronskom fakultetu u Nišu za sve zainteresovane učenike, roditelje, profesore...

  30. marta 2018. godine u vremenu od 10:00 do 15:00 časova na Elektronskom fakultetu u Nišu biće organizovan DAN OTVORENIH VRATA (OPEN DAY). 

 • ponedeljak, 19. februar 2018. u 13:15 Finalista IEEE R8 SPC 2018

  Finalisti svetskog takmičenja IEEE R8 Student Paper Contest 2018 su Marko Mihajlović, student Elektronskog fakulteta iz Niša i Nikola Popović, student Elektrotehničkog fakulteta Beograd.

  Njihov rad pod nazivom „Fooling a neural network with common adversarial noise“ proglašen je kao najbolji na izbornom takmičenju- IEEESTEC konferenciji studentskih projekata.

  Podsetimo, IEEESTEC konferencija studentskih projekata je deseti put za redom na Elektronskom fakultetu u Nišu, 23.11.2017. godine. Učestvovalo je 150 autora iz 22 različite naučno – obrazovne institucije. Tom prilikom prezentovano je 75 radova iz svih oblasti elektrotehnike i računarstva, najbolji radovi nagrađeni su vrednim nagradama, a prvi od najboljih poslat je na prestižno takmičenje IEEE SPC 2018.

  Zajednički rad studenata iz Niša i Beograda je u konkurenciji 21 rada studenata iz IEEE Regiona 8 ušao u „top 5“ i biće prezentovan na internacionalnoj konferenciji Melecon 2018 koja se održava u Marrakech-u, Maroko. Radove je ocenjivao četvoročlani žiri koga čine profesori iz Maroka, Kipra, Makedonije i Malte.

  Prijavljeni radovi su iz Austrije, Belgije, Egipta, Grčke, Irana, Jordana, Malte, Portugalije, Katara, Rusije, Srbije, Slovenije, Južne Afrike, Španije i Turske.

  „Naš desetogodišnji rad se isplatio i konačno je krunisan značajnom nagradom kao što je finale takmičenja studentskih radova u okviru IEEE regiona 8“, ističu doc. dr Danijel Danković, predsednik i Miloš Marjanović, potpredsednik IEEESTEC konferencije.

  IEEESTEC konferenciju organizuju IEEE SB Niš, EESTEC LC Niš i Elektronski fakultet Niš

  ieee

 • petak, 02. februar 2018. u 14:29 Ambasador SAD posetio je Elektronski fakultet

  Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kajl Skat, posetio je Elektronski fakultet u Nišu. Njegova ekselencija je pored sastanka sa dekanom, prof. dr Draganom Jankovićem, iskoristila ovu priliku da se upozna sa mogućnostima naše ustanove i razgovara sa studentima.

   

  Prvi američki ambasador koji je posetio Elektronski fakultet u Nišu, obišao je i novoizgrađeni Centar za inovativno preduzetništvo mladih i tom prilikom rekao da je impresioniran onim što je video.

   

  „Vaši inženjeri i programeri su već poznati u svetu, ali ukoliko mogu da razviju preduzetništvo i da privlače više investicija u Niš, mladi ljudi će ostajati ovde, a to je ono što je najvažnije“, istakao je Kajl Skat.

   

  ambasador-sad-1

   

  Dekan Elektronskog fakulteta, prof. dr Dragan Janković, izrazio je svoje zadovoljstvo povodom ove posete. „Ja se iskreno nadam da je ono što smo u ovom kratkom vremenu uspeli da predstavimo Njegovoj ekselenciji dovoljno dobar razlog da u narednom periodu više puta ponovo bude naš gost kako bi otpočeli neku novu saradnju“, poručio je Janković.

 • sreda, 27. decembar 2017. u 11:46 Neradni dani za vreme novogodišnjih i božićnih praznika

  Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika Elektronski fakultet neće raditi u periodu od 30.12.2017. godine do 07.01.2018. godine.

  Prvi radni dan posle praznika je ponedeljak, 08.01.2018. godine.

 • sreda, 06. decembar 2017. u 13:32 Priznanje za usavršavanje nauke i struke

  Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu dodelio je, na 35. Simpozijumu o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju – PosTel 2017, plaketu Elektronskom fakultetu u Nišu, kao posebno društveno priznanje za dugogodišnju podršku i zasluge u organizaciji, kao i doprinosu permanentnom usavršavanju nauke i struke iz oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja.

   

 • ponedeljak, 27. novembar 2017. u 12:51 Obeležen Dan Elektronskog fakulteta

  Elektronski fakultet u Nišu obeležio je 57. godina postojanja.

 • ponedeljak, 20. novembar 2017. u 14:33 Nedelja obeležavanja 57 godina postojanja i rada fakulteta

  Ove nedelje Elektronski fakultet u Nišu obeležava 57 godina postojanja i rada.

 • petak, 17. novembar 2017. u 15:13 Odluke Saveta Elektronskog fakulteta povodom Dana fakulteta

  Povodom Dana fakulteta, Savet Elektronskog fakulteta u Nišu na sednici održanoj  16.11.2017. godine doneo je sledeće odluke:

 • četvrtak, 16. novembar 2017. u 09:34 Dan otvorenih vrata i jubilarna 10. IEEESTEC Konferencija studentskih projekata

   nedelji obeležavanja 57 godina postojanja i rada, Elektronski fakultet u Nišu će u četvrtak 23.11.2017. organizovati DAN OTVORENIH VRATA (Open Day) zajedno sa jubilarnom 10. IEEESTEC Konferencijom studentskih projekata.

 • sreda, 08. novembar 2017. u 14:15 Produžen rok za stipendiranje studenata na univerzitetu "Nova de Lisboa" u Lisabonu

  Rok za prijavu na Erasmus+ konkurs za stipendiranje studenata i nastavnika na univerzitetu "Nova de Lisboa" u Lisabonu produžen je do 17. novembra 2017. godine.

   

 • utorak, 31. oktobar 2017. u 10:47 Projekat “Put mladog preduzetnika” u poseti Elektronskom fakultetu u Nišu

  Udruženje Privredni forum ove zime realizuje projekat “Put mladog preduzetnika”, finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta. U okviru projekta realizuju se predavanja u svim univerzitetskim gradovim Srbije, kao i Sajam omladinskog preduzetništva.

   

  Informativno edukativna serija predavanja u okviru projekta namenjena je promociji primera dobre prakse, mladih uspešnih preduzetnika kao i promociji programa Sajma omladinskog preduzetništva. Predavanje u Nišu će se održati 08.11.2017. na Elektronskom fakultetu, a sama poseta podržana je i od strane Centra za inovativno preduzetništvo mladih. Početak predavanja zakazan je za 17:00 časova u svečanoj sali.

   

  put-mladog-preduzetnika

   

  Na samim predavanjima u fokusu je mladi preduzetnik koji predstavlja svoju priču o putu do uspeha i prenosi iskustvo studentima. Pored toga, predstavnik Privrednog foruma mladih će studentima predstaviti program Sajma omladinskog preduzetništva kao i kratak dosadašnji rad na polju omladinskog preduzetništva. Predavanja će biti interaktivno organizovana, što znači da će učesnici imati priliku da dobiju odgovore na sva pitanja koja pre nisu imali kome da postave.


  Otvorena su za sve mlade ljude koji žele da rade na sebi, nauče nešto novo i koji vide sebe kao budećeg mladog preduzetnika spremnog da se suoči sa svim potencijalnim preprekama na putu koji ga čeka.


  Za sve dodatne informacije pratite društvene mreže Privrednog foruma mladih ili kontaktirajte organizaciju na pr@pfm.rs.
  Agenda će biti dostupna na našim društvenim mrežama nedelju dana pred početak događaja.

   

 • ponedeljak, 30. oktobar 2017. u 11:56 Drone Day 2017

  Drugi po redu "Drone Day" na Elektronskom fakultetu održava se u četvrtak, 2. novembra 2017. godine od 13č.

   

 • utorak, 24. oktobar 2017. u 11:44 Predavanje - Održivi energetski sistemi sa fokusom na infrastrukturu pametnih energetskih mreža

  Povodom predstojeće 3. SDEWES konferencije koja će biti održana od 30. juna do 03. jula 2018. godine u Novom Sadu, prof. Neven Duić i prof. Nikola Rajaković održaće gostujuće predavanje pod naslovom: "Održivi energetski sistemi sa fokusom na infrastrukturu pametnih energetskih mreža" u 11:00:00 časova dana 26.10.2017. godine.
  Mesto: Elektronski fakultet, Niš, Sala 1

   

 • sreda, 18. oktobar 2017. u 14:45 Predavanje - Energy Efficient Future Wireless Communications

  U petak 20. oktobra 2017. godine u 12:00h, u Sali 104 Elektronskog fakulteta u Nišu, biće održano predavanje: Energy Efficient Future Wireless Communications

Obaveštenja za studente

Obaveštenja za zaposlene

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAILStudenti i ostali. Sutra na ELFAK-u #gigatronmasters https://t.co/Yn5Dz1gUyE
Milos Stamenovic je OOO do 25.5.2017. Hvala
U 2017-toj ce bit neophodan SSL sertifikat https://t.co/wZoghx1u0l

Vip student

vip

Akreditacija

Svi studijski programi Elektronskog fakulteta su akreditovani od strane Komisijе za akreditaciju i proveru kvaliteta Ministarstva prosvete Republike Srbije

grb srbije_mali

Članstva

Već dugi niz godina Elektronski fakultet u Nišu je član međunarodnih institucija i različitih programa međunarodne saradnje.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-lat

AdriaHub Logo

 cisco-academy