Font size
  • Меморандум о сарадњи са компанијом НИС

    Електронски и Машински факултет потписали су Меморандуме о сарадњи са компанијом НИС.

  • Сарадња Ратела и Електронског факултета

    Електронски факултет је потписао пословно-техничку сарадњу са Регулаторном агенцијом за електронске комуникације и поштанске услуге – РАТЕЛ.

  • Зашто Електронски факултет у Нишу?

    Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету рачунарства.

Новости

Обавештења за студенте

Обавештења за запослене

Konkurs za sedmu generaciju Vip studenata

Otvoren konkurs za sedmu generaciju Vip studenata!vip

 

Plaćena praksa u Vipu za najbolje akademce Projekat „Budi Vip student“ predstavlja jedan od najvećih programa podrške visokom obrazovanju u Srbiji putem koga kompanija Vip mobile najboljim studentima završnih godina studija pruža priliku da steknu prva radna iskustva u velikoj međunarodnoj kompaniji.

 

Beograd, 27. novembar 2013. godine – Svi zainteresovani studenti završnih godina fakulteta IT, tehničke i biznis orijentacije u okviru državnih univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru, od danas mogu da se prijave za učešće na konkursu „Budi Vip student“ putem web sajta www.jasamvip.rs i tako se kandiduju za 20 Vip studenata koji će dva meseca provesti na plaćenoj praksi u Vipu. Pobednicima konkursa će, osim prakse, biti obezbeđena tri edukativna seminara iz oblasti menadžmenta i poslovnih veština, kao i brojne pogodnosti i nagrade, poput notebook računara i smart telefona najnovije generacije iz Vipove ponude. Pored tradicionalne podrške Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, od ove godine među partnerima programa je i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, što predstavlja svojevrsno priznanje dugogodišnjim ulaganjima Vipa u ovaj društveno korisni projekat.

 

vip-studenti-2012-13

 

„Letnju praksu u Vipu doživela sam kao priliku da steknem dragoceno radno iskustvo i da se iz prve ruke uverim kako funkcioniše jedna velika savremena kompanija. Od prvog dana rada u Vipu kolege su me prihvatile kao punopravnog člana tima. Uvek su bili spremni da odgovore na svako moje pitanje, ali i da mi daju slobodu u obavljanju zadataka, koji su iz dana u dan bivali sve brojniji i složeniji više. Nije mi teško palo ni radno vreme od devet do pet, jer je svaki dan prakse bio drugačiji i dinamičan, a zadaci koje sam dobijala od svojih starijih kolega zahtevni i zanimljivi“, izjavila je Ivana Glišić, Vip studentkinja generacije 2012/2013. sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, koja je nakon letnje prakse u novembru dobila posao u Vipu. U prethodnih 6 godina za projekat se prijavilo više od 800 studenata iz cele Srbije, 116 najboljih osvojilo je titulu Vip studenta, od kojih je posao u Vipu do sada dobilo 17 učesnika.

 

Proces selekcije kandidata će se odvijati u tri faze, tokom kojih će studenti moći da pokažu interesovanje za mobilne telekomunikacije, svoju kreativnost, talenat, motivisanost i ambicije. Prvi krug selekcije podrazumeva slanje CV-ja i odgovora na tri pitanja na engleskom jeziku. U drugi krug prolazi 60 kandidata koje očekuju individualni intervjui sa predstavnicima kompanije, na osnovu kojih će biti odabrano 40 kandidata koji prolaze u treći, finalni krug selekcije. U ovoj, poslednjoj rundi, studente očekuje dvodnevno nadmetanje van Beograda u rešavanju kompleksnih zadataka i studije slučaja.

 

Konkurs „Budi Vip student“ otvoren je danas, a prvi krug selekcije trajaće do 19. januara 2014. godine. Kako bi ispunili uslove za učešće na konkursu, potrebno je da studenti u trenutku prijavljivanja imaju minimalnu prosečnu ocenu 8, da dobro govore engleski jezik, kao i da se odlično snalaze na računaru. Konačna lista od 20 Vip studenata biće objavljena krajem maja 2014. godine.

 

Program “Budi Vip student” podržavaju državni univerziteti i fakulteti sa pravom učešća, web portal „Najstudent“ i brojne studentske organizacije i udruženja.

 

Za sve informacije o projektu, načinu prijavljivanja i načinu selekcije, posetite Internet prezentaciju www.jasamvip.rs

 


 

 

O Vipu

U novembru 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 789.9 miliona evra. Na kraju septembra 2013. godine, Vip je imao više od 1.9 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 900 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na www.vipmobile.rs.

 

O projektu

„Budi Vip student“ U novembru 2007. godine Vip je pokrenuo jedan od najvećih dugoročnih projekata društvene odgovornosti u oblasti visokog obrazovanja pod nazivom „Budi Vip student”, koji je posvećen razvoju budućih stručnjaka u oblasti telekomunikacija u Srbiji. Program zvanično podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarsvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, univerziteti i fakulteti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu sa pravom učešća, kao i brojne studentske organizacije. Projekat “Budi Vip student” obezbeđuje studentima jedinstvenu sinergiju teoretskog i praktičnog znanja iz oblasti telekomunikacija, omogućava im prenošenje ekspertize koju Vip mobile poseduje kao članica Telekom Austria Grupe i istovremeno kreira visoko kvalifikovane mlade stručnjake koji naknadno mogu lako da se uključe u poslovne procese Vipa. Do sada se ukupno prijavilo više od 800 izvanrednih akademaca iz cele Srbije, dok je 116 najboljih osvojilo stipendiju za nastavak školovanja i dobilo titulu Vip studenta, od kojih je njih 17 dobilo posao u Vipu.

 

Kontakt:

Dragana Roter, rukovodilac Korporativnih komunikacija, Vip mobile d.o.o.

Telefon : +381 (0) 11 225 3010 Fax: +381 (0) 11 225 3002 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAILProf. dr Gradimir V. Milovanović, redovni član SANU, održaće predavanje pod naslovom “Ortogonalni polinomi u komple… https://t.co/AsSFo4Sfkc
Danas se pojavio MS Planner na vasim @elfak.rs nalozima https://t.co/OKSgxZHDug
Zbog sezone godisnjih odmora i predstojeceg prijemnog ispita Racunski Centar radi smanjenim kapacitetima.Molimo vas za malo strpljenja.Hvala
Za vreme trajanja manifestacije "Nauk nije bauk" WiFi na fakultetu ce biti dostupan samo za ucesnike.
Zbog odrzavanja Job Fair-a , ELFAK-INTERNET ce biti nedostupan za studente do 9.3.2016. Hvala na razumevanju.

Вип студент

vip

Aкредитација

Сви студијски програми Електронског факултета су акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета Министарства просвете Републике Србије

grb srbije_mali

Чланства

Већ дуги низ година Електронски факултет у Нишу је члан међународних институција и различитих програма међународне сарадње.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-cir

AdriaHub Logo

 cisco-academy

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89