• Зашто Електронски факултет у Нишу?

    Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету рачунарства.

  • Електронски факултет обележио 58 година постојања и рада

    Електронски факултет у Нишу протекле недеље обележио је 58 година постојања и рада.

Новости

Обавештења за студенте

Обавештења за запослене

Финалиста IEEE R8 SPC 2018

Финалисти светског такмичења IEEE R8 Student Paper Contest 2018 су Марко Михајловић, студент Електронског факултета из Ниша и Никола Поповић, студент Електротехничког факултета Београд.

Њихов рад под називом „Fooling a neural network with common adversarial noise“ проглашен је као најбољи на изборном такмичењу- конференцији студентских пројеката.

Подсетимо, IEEESTEC конференција студентских пројеката је десети пут за редом на Електронском факултету у Нишу, 23.11.2017. године.

Учествовало је 150 аутора из 22 различите научно – образовне институције. Том приликом презентовано је 75 радова из свих области електротехнике и рачунарства, најбољи радови награђени су вредним наградама, а први од најбољих послат је на престижно такмичење IEEE SPC 2018.

Заједнички рад студената из Ниша и Београда је у конкуренцији 21 рада студената из IEEE Региона 8 ушао у „топ 5“ и биће презентован на интернационалној конференцији MElecon 2018 која се одржава у Маракешу, Мароко.

Радове је оцењивао четворочлани жири кога чине професори из Марока, Кипра, Македоније и Малте. Пријављени радови су из Аустрије, Белгије, Египта, Грчке, Ирана, Јордана, Малте, Португалије, Катара, Русије, Србије, Словеније, Јужне Африке, Шпаније и Турске.

„Наш десетогодишњи рад се исплатио и коначно је крунисан значајном наградом као што је финале такмичења студентских радова у оквиру IEEE региона 8“, истичу доц. др Данијел Данковић, председник и Милош Марјановић, потпредседник IEEESTEC конференције.

IEEESTEC конференцију организују IEEE SB Ниш, EESTEC LC Ниш и Електронски факултет Ниш.

ieee

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAILProf. dr Gradimir V. Milovanović, redovni član SANU, održaće predavanje pod naslovom “Ortogonalni polinomi u komple… https://t.co/AsSFo4Sfkc
Danas se pojavio MS Planner na vasim @elfak.rs nalozima https://t.co/OKSgxZHDug
Zbog sezone godisnjih odmora i predstojeceg prijemnog ispita Racunski Centar radi smanjenim kapacitetima.Molimo vas za malo strpljenja.Hvala
Za vreme trajanja manifestacije "Nauk nije bauk" WiFi na fakultetu ce biti dostupan samo za ucesnike.
Zbog odrzavanja Job Fair-a , ELFAK-INTERNET ce biti nedostupan za studente do 9.3.2016. Hvala na razumevanju.

Вип студент

vip

Aкредитација

Сви студијски програми Електронског факултета су акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета Министарства просвете Републике Србије

grb srbije_mali

Чланства

Већ дуги низ година Електронски факултет у Нишу је члан међународних институција и различитих програма међународне сарадње.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-cir

AdriaHub Logo

 cisco-academy

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89