• Зашто Електронски факултет у Нишу?

    Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету рачунарства.

  • Бруцоши, добродошли!

    На Електронском факултету у Нишу подељени су индекси новој генерацији студената. Свечана додела одржана је у препуном амфитетру А1, чиме је факултет још једном потврдио да је у последњих неколико година неприкосновен по броју бруцоша.

  • Признање из Иванић - Града

    Наставник Електронског факултета из Ниша, доц. др Љубомир Врачар, добитник је две Златне плакете на овогодишњој 5. Изложби иновација Иванић - Град.

Новости

Обавештења за студенте

Обавештења за запослене

Финалиста IEEE R8 SPC 2018

Финалисти светског такмичења IEEE R8 Student Paper Contest 2018 су Марко Михајловић, студент Електронског факултета из Ниша и Никола Поповић, студент Електротехничког факултета Београд.

Њихов рад под називом „Fooling a neural network with common adversarial noise“ проглашен је као најбољи на изборном такмичењу- конференцији студентских пројеката.

Подсетимо, IEEESTEC конференција студентских пројеката је десети пут за редом на Електронском факултету у Нишу, 23.11.2017. године.

Учествовало је 150 аутора из 22 различите научно – образовне институције. Том приликом презентовано је 75 радова из свих области електротехнике и рачунарства, најбољи радови награђени су вредним наградама, а први од најбољих послат је на престижно такмичење IEEE SPC 2018.

Заједнички рад студената из Ниша и Београда је у конкуренцији 21 рада студената из IEEE Региона 8 ушао у „топ 5“ и биће презентован на интернационалној конференцији MElecon 2018 која се одржава у Маракешу, Мароко.

Радове је оцењивао четворочлани жири кога чине професори из Марока, Кипра, Македоније и Малте. Пријављени радови су из Аустрије, Белгије, Египта, Грчке, Ирана, Јордана, Малте, Португалије, Катара, Русије, Србије, Словеније, Јужне Африке, Шпаније и Турске.

„Наш десетогодишњи рад се исплатио и коначно је крунисан значајном наградом као што је финале такмичења студентских радова у оквиру IEEE региона 8“, истичу доц. др Данијел Данковић, председник и Милош Марјановић, потпредседник IEEESTEC конференције.

IEEESTEC конференцију организују IEEE SB Ниш, EESTEC LC Ниш и Електронски факултет Ниш.

ieee

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAILStudenti i ostali. Sutra na ELFAK-u #gigatronmasters https://t.co/Yn5Dz1gUyE
Milos Stamenovic je OOO do 25.5.2017. Hvala
U 2017-toj ce bit neophodan SSL sertifikat https://t.co/wZoghx1u0l

Вип студент

vip

Aкредитација

Сви студијски програми Електронског факултета су акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета Министарства просвете Републике Србије

grb srbije_mali

Чланства

Већ дуги низ година Електронски факултет у Нишу је члан међународних институција и различитих програма међународне сарадње.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-cir

AdriaHub Logo

 cisco-academy

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89