• Зашто Електронски факултет у Нишу?

    Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету рачунарства.

  • Електронски факултет обележио 58 година постојања и рада

    Електронски факултет у Нишу протекле недеље обележио је 58 година постојања и рада.

Новости

Обавештења за студенте

Обавештења за запослене

Електронске компоненете и микросистеми

mikroelektronikaЛисту свих предмета на овом модулу можете наћи на страни: Предмети на модулу Електронске компоненете и микросистеми.

 

Програм модула Електронске компоненете и микросистеми има за циљ да студенти стекну знања и развију вештине тако да могу да реализују, самостално или у тиму, сложене пројекте из области микроелектронике. Акценат се ставља на практичну примену знања у области пројектовања и имплементације микроелектронских компонената и микросистема. Стичу се знања из аналогне и дигиталне микроелектронике, примене полупроводничких компонената, микроконтролера и система са уграђеним софтвером, сензора, као и пројектовања штампаних плоча. Такође се проучавају и области моделирања и карактеризације микроелектронских компонената, примењене физике, као и нових материјала и технологија. Пуно пажње поклања се пројектовању система заснованим на обновљивим изворима енергије. Студенти се упознају и са наноелектроником, нанотехнологијама, као и напредним решењима у области микросистема и програмабилних система на чипу.

Лабораторије у којима се изводи настава су опремљене савременим мерним уређајима. По програмским садржајима модул ЕКМ је у потпуности компатибилан са сличним смеровима на водећим европским универзитетима, што омогућава учешће у студентским разменама. Мултидисциплинарна знања којима инжењери овог модула овладавају омогућавају им пројектовање и реализацију микроелектронских система за примену у свим областима индустрије, што пут до радног места чини лакшим. Додатне информације се могу наћи на Интернет презентацији Катедре за микроелектронику.

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAILProf. dr Gradimir V. Milovanović, redovni član SANU, održaće predavanje pod naslovom “Ortogonalni polinomi u komple… https://t.co/AsSFo4Sfkc
Danas se pojavio MS Planner na vasim @elfak.rs nalozima https://t.co/OKSgxZHDug
Zbog sezone godisnjih odmora i predstojeceg prijemnog ispita Racunski Centar radi smanjenim kapacitetima.Molimo vas za malo strpljenja.Hvala
Za vreme trajanja manifestacije "Nauk nije bauk" WiFi na fakultetu ce biti dostupan samo za ucesnike.
Zbog odrzavanja Job Fair-a , ELFAK-INTERNET ce biti nedostupan za studente do 9.3.2016. Hvala na razumevanju.

Вип студент

vip

Aкредитација

Сви студијски програми Електронског факултета су акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета Министарства просвете Републике Србије

grb srbije_mali

Чланства

Већ дуги низ година Електронски факултет у Нишу је члан међународних институција и различитих програма међународне сарадње.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-cir

AdriaHub Logo

 cisco-academy

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89