Font size
 • WordCamp Ниш на Електронском факултету

  Први пут у Нишу и Србији, јединствен начин упознавања WordPress заједнице на WordPress конференцији, познатој и као WordCamp, која ће се 18. и 19. маја одржати на Електронском факултету и Високој техничкој школи у нашем граду.

 • Једанаести "Наук није баук"

  Електронски факултет у Нишу ће и ове године бити домаћин фестивала „Наук није баук“

 • Зашто Електронски факултет у Нишу?

  Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету рачунарства.

Новости

 • уторак, 21. мај 2019. у 14:13 Свечана подела диплома студентима

  Свечанa подела диплома студентима који су завршили Основне академске и Мастер академске студије и уплатили израду дипломе у предвиђеном периоду, биће одржана у среду 29. маја 2019. године са почетком у 12:15 часова у амфитеатру А4.

 • четвртак, 16. мај 2019. у 14:15 Припремна настава за полагање пријемног испита

  Припремна настава за упис у прву годину основних академских студија школске 2019/2020. године на Електронском факултету у Нишу организује се из предмета Математика.

 • четвртак, 16. мај 2019. у 13:47 WordCamp Ниш на Електронском факултету

  Први пут у Нишу и Србији, јединствен начин упознавања WordPress заједнице на WordPress конференцији, познатој и као WordCamp, одржан је на Електронском факултету и Високој техничкој школи у нашем граду.

 • четвртак, 16. мај 2019. у 11:49 Једанаести "Наук није баук"

  Електронски факултет у Нишу ће и ове године бити домаћин фестивала „Наук није баук“ који организује Гимназија „Светозар Марковић“.

 • уторак, 23. април 2019. у 09:52 Дигитализација културног наслеђа

  Презентацијама редовног професора Електронског факултета Универзитета у Нишу и сарадника Математичког института, Радомира Станковића, те Зорана Огњановића, научног саветника и директора Математичког института САНУ-а, приказани су реализовани пројекати Математичког института Српске академије наука и уметности у 2018. години из области дигитализације, који су (су)финансирани уз подршку Министарства културе и информисања.

 • уторак, 09. април 2019. у 14:30 Предавање "Електроника данас и сутра"

  Како би све заинтересоване, а пре свих студенте, упознали са  појавом и применом електронике у свакодневници, на Електронском факултету је одржано предавање “Електроника данас и сутра”.

 • уторак, 09. април 2019. у 10:53 Трећа "Falling Walls Lab"

  ДААД Информативни центар Београд ће, у сарадњи са Фондацијом Konrad Adenauer, Goethe-Institut и Универзитетом у Београду, организовати по трећи пут Falling Walls Lab у Србији, иновативну платформу за представљање истраживачких пројеката у рангу научног пробоја у свим научним дисциплинама.

 • уторак, 09. април 2019. у 10:38 Француско-српски програм “Павле Савић” 2020-2021

  Истраживање и билатерална научна сарадња: Француско-српски програм “Павле Савић” 2020-2021

 • петак, 05. април 2019. у 08:54 Семинар о напредним технологијама у образовању на Електронском факултету

  Како применити напредне технологије у образовању и побољшати сарадњу са средњим школама из региона управо на том плану, била је главна тема семинара организованог на Електронском факултету у Нишу. Гости нашег факултета поред директора и наставника нишких средњих школа били су и представници средњих школа из Пирота, Власотинца, Књажевца, Зајечара, Бабушнице, Лесковца, Врања, Краљева, Врњачке Бање.

 • уторак, 02. април 2019. у 11:24 Јавни позив Стартап центра Ниш

  Стартап центар Ниш у циљу развоја иновативног предузетништва и подршке младима у покретању сопственог бизниса расписује Јавни позив потенцијалним станарима за коришћење услуга и повезивање.

 • уторак, 19. март 2019. у 13:38 Сарадња Електронског факултета са ЕПС-ом

  На Електронском факултету у Нишу одржан је састанак представника факултета и Оператора дистрибутивног система „ЕПС дистрибуција“ Београд. Закључено је да постоји изузетно велики потенцијал и јасно изражени интереси за јачање међусобне пословно-техничке сарадње и што шире повезивање кадровских и лабораторијских капацитета.

 • четвртак, 14. март 2019. у 11:52 Сарадња Ратела и Електронског факултета

  Електронски факултет у Нишу наставља да склапа нове уговоре и пријатељства. Након потписивања меморандума са компанијом НИС, наш факултет је потписао пословно-техничку сарадњу са Регулаторном агенцијом за електронске комуникације и поштанске услуге – РАТЕЛ.

 • четвртак, 14. март 2019. у 11:36 Потписан Меморандум о сарадњи са компанијом НИС

  Електронски факултет и Машински факултет из Ниша, потписали су Меморандуме о сарадњи са компанијом НИС, чиме је ова нафтна компанија наставила сарадњу са високошколским установама, у циљу повезивања науке и привреде.

 • уторак, 05. март 2019. у 14:59 Одлука о нерадним данима поводом обележавања Ускрса и Празника рада
 • понедељак, 28. јануар 2019. у 10:42 Пет студената са Електронског факултета добитници градског признања

  Најбољим студентима Универзитета у Нишу, у петак 25. јануара, урчене су награде, у Градској кући.

 • петак, 21. децембар 2018. у 11:39 Померање радне суботе
 • уторак, 18. децембар 2018. у 08:21 Нерадни дани за време новогодишњих и божићних празника

  У циљу уштеде енергената за топлификациони систем, као и због државних и верских празника (Нова година и Божић), Факултет неће радити у периоду од 31.12.2018. до 7.1.2019. године.

 • среда, 12. децембар 2018. у 12:05 11. ИЕЕЕСТЕЦ конференција [видео материјал]

  У недељи обележавања Дана Електронског факултета, четвртак је био у знаку 11. конференције студентских пројеката ИЕЕЕСТЕЦ.

 • понедељак, 10. децембар 2018. у 10:18 Међународно признање студентима Електронског факултета

  Студенти Електронског факултета, Универзитета у Нишу и чланови IEEE EMC Chapter Serbia&Montenegro:

 • уторак, 04. децембар 2018. у 13:13 Електронски факултет обележио 58 година постојања и рада

  Електронски факултет у Нишу протекле недеље обележио је 58 година постојања и рада. Програм обележавања Дана Факултета садржао је низ активности, чији су носиоци, поред управе Факултета, били и чланови Студентског парламента.

Обавештења за студенте

Обавештења за запослене

Конкурс за седму генерацију Вип студената

Отворен конкурс за седму генерацију Вип студенатаvip

 

Плаћена пракса у Випу за најбоље академце Пројекат „Буди Вип студент“ представља један од највећих програма подршке високом образовању у Србији путем кога компанија Вип мобиле најбољим студентима завршних година студија пружа прилику да стекну прва радна искуства у великој међународној компанији.

 

Београд, 27. новембар 2013. године – Сви заинтересовани студенти завршних година факултета ИТ, техничке и бизнис оријентације у оквиру државних универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару, од данас могу да се пријаве за учешће на конкурсу „Буди Вип студент“ путем wеб сајта www.jasamvip.rs и тако се кандидују за 20 Вип студената који ће два месеца провести на плаћеној пракси у Випу. Победницима конкурса ће, осим праксе, бити обезбеђена три едукативна семинара из области менаџмента и пословних вештина, као и бројне погодности и награде, попут нотебоок рачунара и смарт телефона најновије генерације из Випове понуде. Поред традиционалне подршке Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, од ове године међу партнерима програма је и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, што представља својеврсно признање дугогодишњим улагањима Випа у овај друштвено корисни пројекат.

 

vip-studenti-2012-13

 

„Летњу праксу у Випу доживела сам као прилику да стекнем драгоцено радно искуство и да се из прве руке уверим како функционише једна велика савремена компанија. Од првог дана рада у Випу колеге су ме прихватиле као пуноправног члана тима. Увек су били спремни да одговоре на свако моје питање, али и да ми дају слободу у обављању задатака, који су из дана у дан бивали све бројнији и сложенији више. Није ми тешко пало ни радно време од девет до пет, јер је сваки дан праксе био другачији и динамичан, а задаци које сам добијала од својих старијих колега захтевни и занимљиви“, изјавила је Ивана Глишић, Вип студенткиња генерације 2012/2013. са Економског факултета у Крагујевцу, која је након летње праксе у новембру добила посао у Випу. У претходних 6 година за пројекат се пријавило више од 800 студената из целе Србије, 116 најбољих освојило је титулу Вип студента, од којих је посао у Випу до сада добило 17 учесника.

 

Процес селекције кандидата ће се одвијати у три фазе, током којих ће студенти моћи да покажу интересовање за мобилне телекомуникације, своју креативност, таленат, мотивисаност и амбиције. Први круг селекције подразумева слање CV-a и одговора на три питања на енглеском језику. У други круг пролази 60 кандидата које очекују индивидуални интервјуи са представницима компаније, на основу којих ће бити одабрано 40 кандидата који пролазе у трећи, финални круг селекције. У овој, последњој рунди, студенте очекује дводневно надметање ван Београда у решавању комплексних задатака и студије случаја.

 

Конкурс „Буди Вип студент“ отворен је данас, а први круг селекције трајаће до 19. јануара 2014. године. Како би испунили услове за учешће на конкурсу, потребно је да студенти у тренутку пријављивања имају минималну просечну оцену 8, да добро говоре енглески језик, као и да се одлично сналазе на рачунару. Коначна листа од 20 Вип студената биће објављена крајем маја 2014. године.

 

Програм “Буди Вип студент” подржавају државни универзитети и факултети са правом учешћа, wеб портал „Најстудент“ и бројне студентске организације и удружења.

 

За све информације о пројекту, начину пријављивања и начину селекције, посетите Интернет презентацију www.jasamvip.rs.

 

 


 

 

О Випу

У новембру 2006. Вип, члан Телеком Аустрија Групе, обезбедио је лиценцу за ГСМ 900/1800 и УМТС мреже. Вип мобиле нуди пун портфолио мобилних услуга за припејд, постпејд и бизнис кориснике, а на домаће тржиште први је увео BlackBerry® из Водафона. Вип је највећа гринфилд инвестиција у Србији до сада, са уложених 789.9 милиона евра. На крају септембра 2013. године, Вип је имао више од 1.9 милиона активних корисника и запошљавао више од 900 стручњака и менаџера. Вип је ексклузивни стратешки партнер Водафона у Србији. Више информација на www.vipmobile.rs.

 

О пројекту

„Буди Вип студент“ У новембру 2007. године Вип је покренуо један од највећих дугорочних пројеката друштвене одговорности у области високог образовања под називом „Буди Вип студент”, који је посвећен развоју будућих стручњака у области телекомуникација у Србији. Програм званично подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарсво спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, универзитети и факултети у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу са правом учешћа, као и бројне студентске организације. Пројекат “Буди Вип студент” обезбеђује студентима јединствену синергију теоретског и практичног знања из области телекомуникација, омогућава им преношење експертизе коју Вип мобиле поседује као чланица Телеком Аустриа Групе и истовремено креира високо квалификоване младе стручњаке који накнадно могу лако да се укључе у пословне процесе Випа. До сада се укупно пријавило више од 800 изванредних академаца из целе Србије, док је 116 најбољих освојило стипендију за наставак школовања и добило титулу Вип студента, од којих је њих 17 добило посао у Випу.

 

Контакт:

Драгана Ротер, руководилац Корпоративних комуникација, Вип мобиле д.о.о.

Телефон : +381 (0) 11 225 3010 Фаx: +381 (0) 11 225 3002 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAILOtvaranje 11. Festivala #NaukNijeBauk - pozdravni govor prodekana, prof. dr Nebojše Dončova #nauka #studentihttps://t.co/xEJPq4RMRZ
Festival ..Nauk nije bauk" na Elektronskom fakultetu #Students #nauka #Niš #NaukNijeBauk #2019 #inovacija https://t.co/NIGz3um75K
Jedanaesti festival "Nauk nije bauk" na Elektronskom fakultetu u Nišu održaće se 24. i 25. maja. Dođite kako bi vid… https://t.co/inmOR3YL1a
➡️ Elektronski fakultet u Nišu na 63. međunarodnom sajmu tehnike. Sajam se održava u Beogradu od 21. do 24. maja.… https://t.co/SQT13SCUAK
Konkurs za posao inženjera u firmi HDL Design House Rok za prijavu je 15. jun https://t.co/RKGrfSXrvH https://t.co/YIz70fjpaP

Aкредитација

Сви студијски програми Електронског факултета су акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета Министарства просвете Републике Србије

grb srbije_mali

Чланства

Већ дуги низ година Електронски факултет у Нишу је члан међународних институција и различитих програма међународне сарадње.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-cir

AdriaHub Logo

 cisco-academy

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89