• Зашто Електронски факултет у Нишу?

    Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету рачунарства.

  • Електронски факултет обележио 58 година постојања и рада

    Електронски факултет у Нишу протекле недеље обележио је 58 година постојања и рада.

Новости

Обавештења за студенте

Обавештења за запослене

Конкурс за седму генерацију Вип студената

Отворен конкурс за седму генерацију Вип студенатаvip

 

Плаћена пракса у Випу за најбоље академце Пројекат „Буди Вип студент“ представља један од највећих програма подршке високом образовању у Србији путем кога компанија Вип мобиле најбољим студентима завршних година студија пружа прилику да стекну прва радна искуства у великој међународној компанији.

 

Београд, 27. новембар 2013. године – Сви заинтересовани студенти завршних година факултета ИТ, техничке и бизнис оријентације у оквиру државних универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару, од данас могу да се пријаве за учешће на конкурсу „Буди Вип студент“ путем wеб сајта www.jasamvip.rs и тако се кандидују за 20 Вип студената који ће два месеца провести на плаћеној пракси у Випу. Победницима конкурса ће, осим праксе, бити обезбеђена три едукативна семинара из области менаџмента и пословних вештина, као и бројне погодности и награде, попут нотебоок рачунара и смарт телефона најновије генерације из Випове понуде. Поред традиционалне подршке Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, од ове године међу партнерима програма је и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, што представља својеврсно признање дугогодишњим улагањима Випа у овај друштвено корисни пројекат.

 

vip-studenti-2012-13

 

„Летњу праксу у Випу доживела сам као прилику да стекнем драгоцено радно искуство и да се из прве руке уверим како функционише једна велика савремена компанија. Од првог дана рада у Випу колеге су ме прихватиле као пуноправног члана тима. Увек су били спремни да одговоре на свако моје питање, али и да ми дају слободу у обављању задатака, који су из дана у дан бивали све бројнији и сложенији више. Није ми тешко пало ни радно време од девет до пет, јер је сваки дан праксе био другачији и динамичан, а задаци које сам добијала од својих старијих колега захтевни и занимљиви“, изјавила је Ивана Глишић, Вип студенткиња генерације 2012/2013. са Економског факултета у Крагујевцу, која је након летње праксе у новембру добила посао у Випу. У претходних 6 година за пројекат се пријавило више од 800 студената из целе Србије, 116 најбољих освојило је титулу Вип студента, од којих је посао у Випу до сада добило 17 учесника.

 

Процес селекције кандидата ће се одвијати у три фазе, током којих ће студенти моћи да покажу интересовање за мобилне телекомуникације, своју креативност, таленат, мотивисаност и амбиције. Први круг селекције подразумева слање CV-a и одговора на три питања на енглеском језику. У други круг пролази 60 кандидата које очекују индивидуални интервјуи са представницима компаније, на основу којих ће бити одабрано 40 кандидата који пролазе у трећи, финални круг селекције. У овој, последњој рунди, студенте очекује дводневно надметање ван Београда у решавању комплексних задатака и студије случаја.

 

Конкурс „Буди Вип студент“ отворен је данас, а први круг селекције трајаће до 19. јануара 2014. године. Како би испунили услове за учешће на конкурсу, потребно је да студенти у тренутку пријављивања имају минималну просечну оцену 8, да добро говоре енглески језик, као и да се одлично сналазе на рачунару. Коначна листа од 20 Вип студената биће објављена крајем маја 2014. године.

 

Програм “Буди Вип студент” подржавају државни универзитети и факултети са правом учешћа, wеб портал „Најстудент“ и бројне студентске организације и удружења.

 

За све информације о пројекту, начину пријављивања и начину селекције, посетите Интернет презентацију www.jasamvip.rs.

 

 


 

 

О Випу

У новембру 2006. Вип, члан Телеком Аустрија Групе, обезбедио је лиценцу за ГСМ 900/1800 и УМТС мреже. Вип мобиле нуди пун портфолио мобилних услуга за припејд, постпејд и бизнис кориснике, а на домаће тржиште први је увео BlackBerry® из Водафона. Вип је највећа гринфилд инвестиција у Србији до сада, са уложених 789.9 милиона евра. На крају септембра 2013. године, Вип је имао више од 1.9 милиона активних корисника и запошљавао више од 900 стручњака и менаџера. Вип је ексклузивни стратешки партнер Водафона у Србији. Више информација на www.vipmobile.rs.

 

О пројекту

„Буди Вип студент“ У новембру 2007. године Вип је покренуо један од највећих дугорочних пројеката друштвене одговорности у области високог образовања под називом „Буди Вип студент”, који је посвећен развоју будућих стручњака у области телекомуникација у Србији. Програм званично подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарсво спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, универзитети и факултети у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу са правом учешћа, као и бројне студентске организације. Пројекат “Буди Вип студент” обезбеђује студентима јединствену синергију теоретског и практичног знања из области телекомуникација, омогућава им преношење експертизе коју Вип мобиле поседује као чланица Телеком Аустриа Групе и истовремено креира високо квалификоване младе стручњаке који накнадно могу лако да се укључе у пословне процесе Випа. До сада се укупно пријавило више од 800 изванредних академаца из целе Србије, док је 116 најбољих освојило стипендију за наставак школовања и добило титулу Вип студента, од којих је њих 17 добило посао у Випу.

 

Контакт:

Драгана Ротер, руководилац Корпоративних комуникација, Вип мобиле д.о.о.

Телефон : +381 (0) 11 225 3010 Фаx: +381 (0) 11 225 3002 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAILProf. dr Gradimir V. Milovanović, redovni član SANU, održaće predavanje pod naslovom “Ortogonalni polinomi u komple… https://t.co/AsSFo4Sfkc
Danas se pojavio MS Planner na vasim @elfak.rs nalozima https://t.co/OKSgxZHDug
Zbog sezone godisnjih odmora i predstojeceg prijemnog ispita Racunski Centar radi smanjenim kapacitetima.Molimo vas za malo strpljenja.Hvala
Za vreme trajanja manifestacije "Nauk nije bauk" WiFi na fakultetu ce biti dostupan samo za ucesnike.
Zbog odrzavanja Job Fair-a , ELFAK-INTERNET ce biti nedostupan za studente do 9.3.2016. Hvala na razumevanju.

Вип студент

vip

Aкредитација

Сви студијски програми Електронског факултета су акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета Министарства просвете Републике Србије

grb srbije_mali

Чланства

Већ дуги низ година Електронски факултет у Нишу је члан међународних институција и различитих програма међународне сарадње.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-cir

AdriaHub Logo

 cisco-academy

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89